Victoraș Micula nu consumă sucurile care-i îmbogățesc familia: Nu îmi plac. Vi le-am dat să fac bani

DE Alin Crișan | Actualizat: 31.03.2023 - 18:11
Victoraș Micula - Foto: Playtech

Victoraș Micula a vorbit într-un live pe Tik Tok despre produsele care îi îmbogățesc familia. Întrebat dacă bea sucurile companiei, acesta a răspuns că „niciun dealer nu-și consumă produsele”.

SHARE

„Niciun dealer nu își consumă produsele”, spune Victoraș Micula, moștenitorul imperiului „Frutti Fresh”, vorbind despre produsele pe care compania care produce celebra „băutură a săracului”.

Victoraș Micula nu consumă sucurile care-i îmbogățesc familia

Întrebat fiind, într-un live pe TikTok, de ce bea Sprite în loc de Frutti Fresh, Micula junior a spus că nu îi plac băuturile produse celebra companie, iar ele au fost făcute doar pentru bani și nu pot fi băute.

Citește și: Mandatul lui Mircea Geoană la NATO, prelungit cu un an, până în octombrie 2024: „Un mare sprijin”

„Nici eu nu beau produsele mele. Nu îmi plac. Eu vi le-am dat vouă, să fac bani, doar nu-s prost să le consum, nu?!”, zice Victoraș Micula.

Ce conține Frutti Fresh

European Drinks, compania care deține, printre altele, și Frutti Fresh, a una dintre cele mai mari investiții private din România și a fost creată de frații Viorel și Ioan Micula.

„Apă, zahăr, suc de fructe din suc concentrat (conținut de suc de fructe min 4%, în proporții variabile: mere, portocale, lămâie, kiwi, banane, struguri, ananas, piersici, grapefruit, mango), dioxid de carbon, acidifiant acid citric, stabilizatori gumă arabică și gumă esterică, antioxidant acid ascorbic, arome, conservanți benzoat de sodiu și sorbat de potasiu, colorant beta-caroten”, sunt ingredientele pe care moștenitorul imperiului nu dorește să le bea. Ingredientele se găsesc în celebra băutură Frutti Fresh.

Citește și: UE a decis: Salariile nu vor mai fi secrete, iar angajații și le pot compara. Alte obligații

Acidul citric E330, cunoscut sub numele de sare de lămâie, arată ca o pulbere incoloră, cu un gust acru, ușor solubil în apă. Acidul citric este utilizat în industria alimentară deoarece conferă produselor un gust plăcut de acid. Este foarte solubil în apă, deci poate fi adăugat si in sucuri, dulciuri, bomboane, jeleuri și fructe congelate. Acidul citric este necesar pentru clarificarea enzimatică a sucurilor și pentru împiedicarea zaharisirii mierii de albine.

E 300, acidul ascorbic, este un aditiv alimentar care face parte din categoria antioxidanților. Acidul ascorbic este unul dintre cei mai utilizați aditivi nutritivi ca: agent antioxidant, agent de conservare, inhibitor de nitrozamină, fortifiant etc. Este cea mai răspândită vitamină din natură, mai ales în regnul vegetal. Vitamina C poate fi sintetizată și în regnul animal, dar oamenii nu au capacitatea de a o sintetiza.

E 211, benzoatul de sodiu, face parte din categoria aditivilor de conservare, de natură organică. Este o substanță antiseptică. Acidul benzoic și benzoații consumați frecvent pot provoca la om fenomene alergice, ca de exemplu: cefalee, urticarie, eczeme, dermatite atopice etc. Aceste afecțiuni alergice sunt cauzate de interferența aditivilor cu diverse substraturi sau enzime pe cale metabolică. Unii autori au menționat faptul că acidul benzoic inhibă activitatea unor enzime digestive și deprimă absorbția substanțelor nutritive. Date din literatură arată că unele cazuri de eritem polimorf pot fi asociate unei hipersensibilitati datorate acidului benzoic, potrivit playtech.ro. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te