Verificați permisul de conducere, peste 450.000 de acte expiră iarna aceasta! Cum luați unul nou

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 04.10.2022 - 15:37
Peste 450.000 de conducători auto din România trebuie să-și preschimbe permisul de conducere în perioada decembrie 2022 – februarie 2023. / Foto: infotraficromania.ro

În perioada decembrie 2022 – februarie 2023 va expira termenul de valabilitate administrativă a unui număr de peste 450.000 de permise de conducere la nivel național, anunță Poliția Română. Pentru preschimbarea permisului de conducere trebuie să parcurgeți câțiva pași simpli.

SHARE

Peste 450.000 de conducători auto din România trebuie să-și preschimbe permisul de conducere în perioada decembrie 2022 – februarie 2023. 

Poliția Română anunță că serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor se vor pregăti pentru acest număr mare de solicitanți, dar precizează că, cu siguranță, se vor face cozi, dacă șoferii vor aștepta până în ultima clipă preschimbarea permisului de conducere. 

Citește și: 3500 de euro, șpaga pentru un polițist ca să rezolve o admitere la Școala de agenți de poliție

Ce pași trebuie urmați pentru preschimbarea permisului de conducere

- Efectuarea programării online pe site-ul DRPCIV pentru eliberarea unui permis de conducere cu o nouă valabilitate administrativă

- Obținerea fișei medicale de la o unitate medicală autorizată, din care să rezulte că titularul este apt din punct de vedere medical să conducă autovehicule din categoria pentru care solicită eliberarea unui nou permis de conducere

- Achitarea contravalorii permisului de conducere în valoare de 89 lei (prin intermediul CEC, BCR, rețeaua de stații SelfPay, online – ghișeul.ro sau drpciv.ro secțiunea servicii online – plăți, mandat poștal etc.).

- Întocmirea dosarului pentru preschimbarea permisului de conducere

Citește și: Interlopul Frumușelu, care și-a bătut partenerul cu ranga, a fugit cu o borseta cu 18.000 de lei

Acte necesare pentru preschimbarea permisului de conducere:

- act de identitate, original și copie

- dovada plății contravalorii permisului de conducere

- permisul actual de conducere în original

- fișa medicală

- cererea de preschimbare a permisului de conducere se completează electroni la DRPCIV

Cererea pentru preschimbarea permisului de conducere poate fi depusă la oricare serviciu public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, indiferent de domiciliul titularului.

Permisul de conducere se poate livra prin serviciul de curierat la Poștei Române, la adresa din România indicată de titular sau se poate ridica de către acesta de la serviciul public comunitar indicat în cererea de preschimbare (termenul de livrare este cuprins între 5-15 zile). Până la eliberarea noului permis, titularului i se eliberează un document cu valabilitatea de 15 zile.

După termenul de 15 zile, în cazul în care titularul nu poate fi identificat/găsit la adresa indicată în cerere, permisul de conducere se va ridica, personal, de la serviciul public comunitar în a cărui competență se află acea adresă.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te