Carnea de miel va fi o delicatesă pe care puțini își vor permite să pună pe masă un miel întreg. Un kilogram s-a scumpit cu aproximativ 30% în ultimele 12 luni și a ajuns să coste până la 50 de lei.
Piețele au început deja să fie pline de oameni care vin să consulte prețurile, ca să se asigure că nu rămân fără bunătățile tradiționale. Soluția găsită de cei mai chibzuiți este să cumpere din timp alimentele și să le congeleze până la Paște.
Potrivit unei analize B1TV, dacă un kg de ceapă se vindea la începutul anului cu 3 lei, în prezent ajunge și la 10 lei. Scumpiri peste media europeană sunt și la litrul de lapte, care se vinde cu 9 lei, în timp ce în Franța și Belgia se vinde cu 7 lei, iar în Polonia nu depășește 4 lei. Ouăle de găină costă 1,5 lei, iar cele de rață trec de 2 lei, cu aproape 15% mai mult decât în Germania.