Urgie meteo deasupra României: coduri roșii și portocalii de vijelii și inundații, în mai multe zone

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 29.07.2021 - 18:24
Urgie meteo deasupra României: coduri roșii și portocalii de vijelii și inundații, în mai multe zone. / Foto: stirileprotv.ro

Valul de căldură care a lovit România generează instabilitate atmosferică pronunțată, iar mai multe zone din țară sunt sub conduri roșii și portocalii de ploi, vijelii și inundații.

SHARE

Cod roşu de averse torenţiale şi vijelie în zona de munte a judeţului Argeş

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi după-amiază o avertizare Cod roşu de furtună pentru zona de munte a judeţului Argeş.

Potrivit meteorologilor, în zona avertizată, la altitudini de peste 1.800 de metri, se vor semnala averse torenţiale ce vor cumula peste 40-50 l/mp (în ultima oră s-au cumulat peste 40-50 l/mp), grindină, vijelie şi frecvente descărcări electrice.

Citește și: Rablele salvează piața mașinilor noi în 2021

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Coduri roşii de furtună în localităţi din judeţele Braşov şi Botoşani

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi după-amiază avertizări Cod roşu de furtună pentru localităţi din judeţele Braşov şi Botoşani.

Potrivit meteorologilor, în judeţul Braşov, la altitudini de peste 1.800 de metri şi în localităţile Predeal, Bran şi Moieciu, se vor semnala averse torenţiale ce vor cumula peste 40-50 l/mp, grindină, vijelie şi frecvente descărcări electrice, În ultima oră, în aceste zone s-au cumulat averse de peste 40-50 l/mp.

Citește și: Percheziţii la o grupare care aducea migranţi prin frontierele cu Serbia şi Bulgaria

De asemenea, în judeţul Botoşani, în Ungureni, Coţuşca, Havârna, Vorniceni, Avrămeni, Manoleasa, Vlăsineşti, Dângeni, Unţeni, Ştiubieni, Drăguşeni, Nicşeni, Dobârceni, Corlăteni, Mihălăşeni, Cordăreni, Hăneşti, Săveni, Mitoc, Dimăcheni, Adăşeni, se vor semnala: vijelie puternică cu rafale de peste 80-90 km/h, averse ce vor cumula peste 35-40 l/mp, izolat grindină şi frecvente descărcări electrice.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din judeţele Suceava şi Botoşani

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis, joi după-amiaza, o avertizare Cod portocaliu pentru râuri din judeţele Suceava şi Botoşani, valabilă până la ora 22:00.

Potrivit INHGA, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de inundaţie pe râurile din bazinele hidrografice Siret - afluenţii mici aferenţi sectorului amonte Acumularea Bucecea, Suceava - bazin amonte S.H. Ţibeni şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Ţibeni - amonte S.H. Iţcani, judeţele Suceava şi Botoşani.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic: Suceava - bazin amonte S.H. Ţibeni, precizează INHGA.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te