Un șofer român a depășit coloana de 10 km și a intrat printre bulgarii care protestau. Se grăbea

DE Alex Darvari | Actualizat: 30.09.2023 - 13:25
Șofer român a depășit coloana de 10 km și a intrat în mulțimea de bulgari care protestau - Foto: Profimedia Images (rol ilustrativ)

Un șofer român a decis să nu mai aștepte în coloana de mașini care avea și 10 kilometri și a intrat pe banda unde oamenii protestau în Bulgaria. Din fericire nu a fost înregistrată nicio victimă

SHARE

Un român, erou negativ în Bulgaria. El a depășit o coloană de mașini care ajungea și la 10 km și a intrat în mulțimea de protestatri fără să rănească pe cineva.

Citește și: Afacerea urât mirositoare ce poate învrăjbi România și Bulgaria. Duce în cabinetul unui ex-ministru

„Tensiune pe autostrada Struma, după ce șoferul unui autoturism înmatriculat în România a încercat să rupă lanțul minerilor și angajaților care protestau la CET "Bobov Dol".

Citește și: Trei români salvați, după ce o femeie din Bulgaria a intrat în moarte cerebrală

Șofer român a depășit coloana de 10 km și a intrat în mulțimea de bulgari care protestau. Se grăbea 

Deși protestatarii au lăsat mașinile să treacă etapizat, șoferul român a încercat să depășească o parte din mașinile din fața sa și a intrat pe banda unde oamenii protestau.

Nu a avut loc niciun incident. Situația a fost controlată de poliție și nu a avut loc nicio coliziune, potrivit BNT”, scrie 24chasa.bg.

Știrea, aparent banală, a fost citită, în câteva ore de 37.000 de oameni.

După cum a scris "24 de ore", o coadă de peste 10 km s-a format în mai multe locuri pe autostrada Struma, între Blagoevgrad și Pernik. Muncitorii de la CET "Bobov Dol" au închis dimineața autostrada, precum și mai multe locuri din apropierea localității Dupnița și a nodului rutier "Bineka", cu. Boboshevo și Dyakovo și Boboshevo.

Protestul este împotriva planului teritorial pentru o tranziție echitabilă și a renunțării la data de 2026 pentru închiderea centralei de la Bobov Dol. Potrivit protestatarilor, acest lucru va lăsa sute de oameni din Bobov Dol și din comunele învecinate fără mijloace de trai.

Avertismente de la MAE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Bulgaria, unde începând de vineri au loc proteste la nivel naţional, circulaţia rutieră fiind blocată pe mai multe drumuri.
  
MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Bulgaria că începând din 29 septembrie, minerii şi lucrătorii din sectorul energetic organizează proteste, la nivel naţional.

Astfel, va fi blocată circulaţia rutieră pe drumurile republicane (naţionale sau europene): Sofia - Pernik, prin blocarea intersecţiei tip sens giratoriu Daskalovo, pe sensul de mers către Pernik; Ruse - Svilengrad, prin blocarea pasului Republica, în special în zona Gurkovo; Sofia - Burgas, prin blocarea ieşirii din Stara Zagora către intrarea pe autostrada Trakia şi Stara Zagora - Haskovo.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te