Un șofer drogat a făcut „show”. Oprit de radar, a luat polițistul pe capotă și a gonit cu 70 km/h

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 11.03.2024 - 14:18
Un șofer drogat a făcut „show”. Oprit de radar, a luat polițistul pe capotă și a gonit cu 70 km/h - Foto: INQUAM Photos/Cornel Putan - Rol ilustrativ

Un șofer drogat a făcut „show” la Stâlpeni, lângă Câmpulung. Oprit de radar, pentru că rula cu 141 km/h în loc de 50 km/h, tânărul a luat polițistul pe capotă când acesta a vrut să-l testeze cu aparatul Drugtest și a târât agentul circa un kilometru și cu 70 km/h.

SHARE

Un incident ieșit din comun, ca în filme, a avut loc pe DN 73. În noaptea de 9 spre 10 martie, în jurul orei 04:30, un echipaj din cadrul Biroului Rutier Câmpulung, în timp ce se afla în exercitatea atribuțiilor de serviciu efectuând activități specifice de control rutier, pe DN 73, în localitatea Stâlpeni, a depistat un tânăr de 20 de ani, din Mioarele, care conducea un autoturism cu viteză excesivă, fiind înregistrat de aparatul radar cu viteza de 141 de km/h (cu 91 peste limita de pe sectorul de drum unde a fost realizată constatarea).

Ca urmare a abaterii la regimul rutier, șoferului i-a fost aplicată o sancțiune contravențională conform OUG 195/2002 și i-a fost reținut permisul de conducere pentru 120 de zile, fiindu-i eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație. 

Citește și: Polițist anchetat pentru că se afla în bolidul unui austriac drogat care mergea cu 275 km/h

Totodată, pe timpul controlului, când i-a fost solicitat să fie testat cu aparatul din dotare în ceea ce privește consumul de substanțe psihoactive, tânărul s-a sustras și a plecat de pe loc cu autoturismul, prinzând mâna unuia dintre agenți între geam și portiera stânga față a autoturismului, relatează ziaruldinmuscel.ro.

Un șofer drogat a făcut „show”. Oprit de radar, a luat polițistul pe capotă și a gonit cu 70 km/h

Florin Sebastian M, de 20 de ani, din comuna Mioarele, care a fugit cu polițistul pe capota mașinii circa un kilomtru, rulând și cu 70 km/h, a fost reținut, după ce agentul a reușit să se elibereze, a executat somația legală că va folosi armamentul din dotare, și a executat trei focuri asupra pneului autoturismului.

După aceste manevre, conducătorul auto a fost imobilizat, iar în urma testării cu aparatul din dotare, rezultând indicii cu privire la posibila prezență a unor substanțe psihoactive.

Citește și: Un șofer din București, cu permisul suspendat și drogat, a distrus cinci mașini și un refugiu

”La data de 10 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Argeș, în baza delegării din partea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au continuat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj, în forma tentativei la omor, conducere fără drept și conducere sub influența substanțelor cu efect psihoactiv, iar după administrarea probatoriului, procurorul de caz a dispus reținerea pe bază de ordonanță, pentru o perioadă de 24 de ore”, a tânărului de 20 de ani din Mioarele, a comunicat IPJ Argeș. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te