Un polițist a băgat un proxenet în portbagaj și l-a dezbrăcat pe un câmp, iarna. A fost condamnat

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 05.09.2023 - 16:04
Agentul Marius Laza l-a băgat în portbagaj pe proxenetul Hanyecz Attila și l-a anchetat gol pe un câmp, iarna Foto: Facebook

Un polițist, împreună cu doi prieteni, a băgat un proxenet în portbagaj și l-a anchetat gol pe un câmp, în plină iarnă. Proxenetul era suspect și într-un dosar de furt.

SHARE

Un poliţist, împreună cu doi prieteni, a băgat un proxenet în portbagaj și l-a anchetat dezbrăcat pe un câmp, în plină iarnă. 

Magistrații nu au apreciat însă acest mod de a face justiție. 

Totul a plecat de la o spargere comisă la casa unui om de afaceri din Salonta. 

Din investigații a reieșit că pontul ar fi fost dat de un proxenet cunoscut în zonă, Hanyecz Attila.

Citește și: Ce-i leagă pe interlopii Litrașu, Aticu, Șpac și Box: Toți îl știu pe Nuțu Cămătaru

Un polițist a băgat un proxenet în portbagaj și l-a anchetat gol pe un câmp

Unul dintre polițiștii care investigau cazul, agentul Marius Ioan Laza, care lucra la Investigații Criminala în Salonta, s-a întâlnit cu ginerele şi nepotul afaceristului căruia îi fusese spartă casa,, în faţa unui local, apoi mers ămpreună la blocul în care locuia cel pe care-l bănuiau că a dat pontul. 

Citește și: Interlopul Adrian Corduneanu, eliberat de trei ori de Curtea de Apel Iași. Înalta Curte s-a opus

Cei trei l-au scos din apartament pe proxenetul Hanyecz Attila, l-au bătut şi l-au băgat în portbagaj. Apoi l-au dus pe un câmp unde l-au dezbrăcat și l-au bătut din nou pentru a le spune numele celui care a dat spargerea.

Proxenetul a reuşit să fugă şi să ajungă până la locuinţa fratelui său de unde a fost transportat de o ambulanţă la Spitalul Clinic Județean de Urgenţă din Oradea, pentru îngrijiri medicale.

Potrivit actelor medico-legale, suferise o fractură mandibulară şi contuzii în urma agresiunii, dar şi leziuni de la căzături, respectiv de la muşcătura unui câine, care l-ar fi atacat în timp ce fugea spre casa fratelui său. 

Citește și: Interlopul Crețu a stropit cu benzină o fată și i-a dat foc pentru că nu-i dăduse taxa. Acum e liber

În momentul de față, proxenetul Hanyecz Attila este arestat într-un alt dosar, conform Bihoreanul.

Polițistul a încercat să scape cu un martor mincinos

ÎÎn timpul sechestrării proxenetului, alături de polițist se aflau ginerele şi nepotul afaceristului cu casa spartă, Dinu Cătălin Avram, respectiv Gheorghe Constantin Bogdan.

În decembrie 2020 cei trei au fost trimişi în judecată, primul pentru lipsire de libertate în mod ilegal, iar ceilalţi doi pentru complicitate.

Citește și: VIDEO Florin Salam a cântat la Milano la concertul organizat de Mircea Nebunu, dat în urmărire

Poliţistul a adus un martor mincinos care îl „plasa” într-un bar la momentul comiterii faptei, însă alibul lui nu a ținut în fața judecătorilor.

„Raportat la analiza materialului probator efectuată mai sus, apărarea inculpatului este vădit netemeinică”, scrie în hotărârea judecătorească, în care se arată că alibiul a fost ticluit în timpul procesului.

„Scopul e limpede, respectiv acela de a specula elemente de cronologie care, în mod evident, nu pot fi stabilite la un nivel absolut. O astfel de apărare, un astfel de alibi, dacă ar fi fost veridic, ar fi fost invocat în cursul urmăririi penale, însă în cursul urmăririi penale inculpatul a ales să nu dea nicio declarație”, se scrie în hotărâre.

Citește și: Interlopul Bălănel, care a umilit și a lovit o polițistă DIICOT într-un club, spor de pedeapsă

Polițistul, condamnat la 4 ani de închisoare

Potrivit hotărârii judecătoreşti, fapta comisă de poliţist şi complicii săi este gravă, iar inculpaţilor li se impută „desconsiderarea faţă de valorile sociale protejate prin norma de incriminare”. 

Instanţa a reţinut şi că cei trei au exercitat presiuni asupra victimei, „pentru a ajunge la o înţelegere”, în condiţiile în care, în cazul infracţiunii de lipsire de libertate nu este posibilă împăcarea. În condiţiile în care Codul penal prevede pentru infracţiunea de lipsire de libertate pedepse între 1 şi 7 ani de închisoare, agentul Marius Ioan Laza a fost condamnat la 4 ani de închisoare, a cărei executare, în opinia instanţei, „faţă de încercarea zădărnicirii aflării adevărului în cauză, poate avea loc doar în regim de detenţie”.

Pe de altă parte, în cazul complicilor Dinu Cătălin Avram și Gheorghe Constantin Bogdan, judecătorul a dispus să fie condamnaţi la câte 2 ani şi 6 luni de închisoare, a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere pe o perioadă 3 ani.

Soluţia instanţei nu este definitivă, verdictul final urmând să fie pronunţat de Curtea de Apel Oradea.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te