Un oraş din China oferă 1.300 de euro fiecărui locuitor testat pozitiv cu Covid-19

DE Daniel Toșa | 02.12.2021 - 12:55
Un oraş din China oferă 1.300 de euro fiecărui locuitor testat pozitiv cu Covid-19/FOTO: Unsplash

Locuitorii oraşului chinez Harbin, care se testează anti-Covid și primesc un rezultat pozitiv, vor fi recompensaţi cu 10.000 de yuani, echivalentul a aproximativ 1.386 de euro, au anunţat joi autorităţile locale.

SHARE

Decizia are drept scot încercarea de a-i identifica pe toți cei infectați din comunitate și de a „bloca toate canalele de transmitere a virusului”. 

Potrivit datelor autorităţilor sanitare din Harbin, în ultimele 24 de ore, au fost detectate 3 cazuri de Covid, ce ar avea legătură cu un nou focar izbucnit în oraşul Manzhouli, din provincia vecină chineză Mongolia Interioară, care a raportat deja 185 de cazuri, notează EFE.

Decizia are drept scot încercarea de a-i identifica pe toți ce infectați din comunitate și de a „bloca toate canalele de transmitere a virusului”. „Harbin va recompensa cu 10.000 de yuani persoanele care efectuează un test cu rezultat pozitiv”, este anunțul facut pe rețeaua Weibo, similară Twitter, care a strâns deja peste 100 de milioane de vizualizări.

Citește și: Ucigașul interlopului Caiac, eliberat după 11 ani de închisoare. Mavrichie: L-am omorât de frică

Unii dintre internauţi au susţinut măsura: „Care este problema? Sunt îndemnaţi cetăţenii să-şi facă un test pentru a frâna răspândirea virusului în cazul în care rezultatul este pozitiv şi se economisesc astfel milioane de yuani”, a explicat un utilizator pe Weibo.

Alţii nu au înţeles această campanie, sau cred că banii ar putea fi utilizaţi altfel: „Realizarea unui test intră în responsabilitatea tuturor. De ce ar trebui să existe o recompensă?”, notează un comentator, în timp ce altul a cerut ca banii să fie destinaţi „lucrătorilor sanitari care se ocupă de analizarea acestor teste la temperaturi scăzute”.

Citește și: Gigi Becali, despre Nuțu Cămătaru: Când eram la cazino, îi ceream o sută-două sute de mii de euro

Autorităţile sanitare ale oraşului au cerut cetăţenilor să evite deplasările şi au ordonat închiderea temporară a stabilimentelor cu afluenţă mare de public, precum băile publice, discotecile, teatrele sau cinematografele, mai scrie EFE, citată de Agerpres.

De asemenea, va fi interzis farmaciilor să vândă medicamente împotriva răcelii sau antibiotice, iar cumpărătorii care prezintă „simptome suspecte” ca febră sau tuse, trebuie raportaţi imediat autorităţilor, în caz contrar vor suporta eventuale represalii legate de răspândirea COVID-19.

China menţine politica zero împotriva virusului, iar autorităţile locale au restricţionat deplasările şi organizează testări masive în rândul populaţiilor unde sunt detectate cazuri. Potrivit Comisiei Naţionale de Sănătate de la izbucnirea pandemiei, în total 98.897 de persoane s-au infectat cu COVID-19, dintre care 93.355 au depăşit boala, în timp ce 4.636 de persoane au decedat.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te