Un învățător prins conducând beat și fără permis, condamnat la 2 ani de închisoare

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 18.04.2022 - 16:58
Învățătorul Ciprian Ștefan Loghin a fost prins conducând beat și fără permis Foto: BZI

Un cadru didactic a fost prins beat și fără permis la volanul unui autoturism și a fost condamnat la doi ani și trei luni de închisoare și muncă în folosul comunității.

SHARE

Învățătorul Ciprian Ștefan Loghin, de la Școala Gimnazială Deleni, jud. iași, a fost condamnat de către magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău la 2 ani și 3 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducerea unui vehicul fără permis și sub influenţa alcoolului.

Citește și: Un tânăr a rămas fără mașină după ce mecanicul care trebuia să i-o repare s-a spânzurat

„Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, în cadrul Primăriei comunei Deleni sau al Școlii din satul și comuna Deleni, județul Iași, pe o perioadă de 100 de zile”, au precizat judecătorii ieșeni, conform BZI. 

Citește și: Interlopul Culiță Gioni Plop, suspectat că și-a bătut fratele până la omorât. Inițial a stat ascuns

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul învățătorului de la Școala Gimnazială Deleni a început pe data de 11 martie 2022. Asta, după ce Ciprian Ștefăniță Loghin a fost reținut și, mai apoi, arestat preventiv de pe 21 februarie 2022.

Citește și: Un tânăr a rămas fără mașină după ce mecanicul care trebuia să i-o repare s-a spânzurat

„Pe data de 18 septembrie 2021, în jurul orei 18:15, inculpatul a condus autoturismul marca Volkswagen în satul Deleni, având o alcoolemie de 2,65 grame la mie alcool pur în sânge. Pe data de 17 februarie 2022, la ora 15:20, inculpatul a condus pe DJ 281A, în satul Deleni, autoturismul marca Volkswagen, având permisul reţinut – fără drept de circulaţie şi având o alcoolemie de 1,93 grame la mie alcool pur în sânge”, au afirmat oamenii legii.

Invățătorul spune că e o răzbunare

Ieșeanul Ciprian Ștefan Loghin locuiește și lucrează ca învățător la Școala Gimnazială Deleni. Acesta este posesor al permisului de conducere pentru categoria B emis la data de 12 noiembrie 1997, fiind și proprietar al autoturismului marca Volkswagen Golf. Oamenii legii au spus că, pe 18 septembrie 2021, învățătorul a consumat băuturi alcoolice și, cu toate acestea, a urcat la volanul autoturismului respectiv, iar, în jurul orei 18:15, el a fost oprit în trafic de către polițiști.

„După ce a fost legitimat, acesta a fost testat cu aparatul alcotest marca Drager, la ora 18:15, rezultând o alcoolemie de 1,17 mg/l alcool pur în aer expirat. Ca urmare a acestui fapt, inculpatul a fost dus la spital, unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge la un interval de o oră. Atunci, șoferului i-a fost reţinut permisul”, au subliniat anchetatorii.
Aceștia au adăugat că, pe 17 februarie 2022, după ce a consumat băuturi alcoolice, învățătorul a urcat, din nou, la volanul autoturismului marca Volkswagen Golf. La audieri, Ciprian Ștefăniță Loghin a recunoscut comiterea faptelor. Contactat telefonic ieri de reporterii cotidianului BZI, învățătorul a susținut că ar fi fost urmărit de către șeful de post, după ce el și-ar fi permis să facă o glumă la adresa lui.

„Polițistul a vrut să se răzbune pe mine după o glumă! M-a urmărit și…”, a spus ieri Ciprian Ștefan Loghin.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te