Un deputat PNL a acuzat prezența jandarmilor în interiorul Parlamentului, la citirea moțiunii

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 20.12.2018 - 14:55
Foto arhivă, Inquam Photos/George Călin

Deputatul PNL Florin Roman a criticat, joi, la ședința pentru votarea moțiunii „Ajunge! Guvernul Dragnea-Dăncilă, rușinea României!”, prezenţa jandarmilor în Parlament şi i-a întrebat pe reprezentanţii Puterii cine i-a chemat şi pe cine protejează aceştia.

SHARE

„Aş vrea să ştiu şi eu de ce astăzi, când am venit toţi la muncă, Parlamentul - plin de jandarmi, în afara Parlamentului - plin de jandarmi şi v-aţi ascuns în Parlament. Vă e frică să ieşiţi printre oameni? Vreau să ştiu, că sunt deputat, cine a solicitat prezenţa trupelor de jandarmi în afara Parlamentului şi în interiorul Parlamentului. Vreau să ştiu pe cine protejează aceşti jandarmi. Ştiţi că la ora actuală, când voi vă hliziţi şi faceţi glume proaste, ştiţi că sunt crime în România? Vedeţi poza asta? E regimul compensatoriu pe care l-aţi dat. Uitaţi ce păţeşte o tânără în România, iar jandarmii stau în Parlament să apere penalii din majoritatea parlamentară, nu pe stradă”, a precizat Florin Roman, în plenul reunit al Parlamentului, potrivit Agerpres.

Liberalul a arătat de la tribuna plenului o fotografie cu o tânără agresată, pe care, după ce a terminat de vorbit, a pus-o pe masă, în faţa premierului Viorica Dăncilă. „Doamnă prim-ministru, v-ați mânjit din nou mâinile cu sânge. Ați umplut străzile României cu criminali, violatori și tâlhari care atacă români! De ce? Doar ca să-i scăpați pe corupții voștri din pușcărie! Ați distrus destine!

Dacă mai credeți in Dumnezeu, ascultați cu atenție ce m-a rugat sa vă transmit Denisa Sava, tânăra agresată și brutalizată în scara unui bloc din Alba Iulia, de un recidivist eliberat de Tudorel Toader din pușcărie: ”După această întâmplare nefericită din viața mea, la care nu mă așteptam nici o secundă, nu mă mai simt deloc în siguranță! Îmi este teamă tot timpul și când stau în casă, singură. Nu aveam problema asta până acum. Sunt studentă, am cursuri până târziu și îmi este frică să merg singură. Am practicat judo și eram puternică. Acum nu mai sunt. Noaptea este cea mai grea: coșmarul acelei clipe revine și iar revine. Nu pot înțelege de ce acel om era liber. Nu am fost prima lui victimă. Viața mea nu mai este ce a fost. Sper din tot sufletul ca nimeni sa nu treacă prin ce am trecut eu”, a declarat Florin Roman.

Citește și Ziua moțiunii de cenzură: PSD a suspendat dezbaterile și a părăsit sala

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2019 NEWS INTERNATIONAL S.A.