Un bărbat din Aiud a găsit printre gunoaie o sticlă plină cu bijuterii din aur, dar a fost tâlhărit

DE Miruna Moldoveanu | 07.01.2021 - 17:38
Sticlă plină cu bijuterii din aur, găsită de un căutător de fier vechi la groapa de gunoi/FOTO: adevărul.ro

Un bărbat din Aiud a găsit la o groapă de gunoi o sticlă plină cu bijuterii din aur, dar acest lucru i-a adus destule probleme. O cunoștință l-a agresat și amenințat cu moartea, cerându-i să îi predea toate bijuteriile găsite.

SHARE

Norocosul a fost tălhărit şi apoi, ca urmare a anchetei penale, obligat să predea comoara găsită la gunoi. Agresorul a fost condamnat, în final, la închisoare cu suspendare. Culmea, proprietarul bijuteriilor nu a fost găsit.  

Povestea incredibilă a început în decembrie 2016, când o familie a cumpărat o locuinţă situată în municipiul Aiud. Începând cu luna februarie 2017 cumpărătorii au efectuat la imobil lucrări de demolare şi reparaţii, molozul rezultat fiind transportat şi depozitat pe un teren viran unde se află o clădire dezafectată şi unde şi alte persoane au depozitat astfel de resturi.  

În jurul datei de 20 martie 2017, un bărbat a mers în acea zonă să caute fier vechi ocazie cu care, săpând printre bucăţile provenite din demolarea de clădiri, a găsit o sticlă din plastic de 0,5 litri în care se aflau mai multe bijuterii din material galben, care s-a dovedit a fi aur. În sticlă erau, potrivit unor estimări ulterioare, peste 50 de bijuterii, inele, ghiuluri, lanţişoare şi pandative.  

A doua zi şi în zilele următoare, acesta a dat o parte din obiecte drept cadou mai multor persoane, rude cu el. Astfel, o femeie a primit un inel şi o verighetă, o altă - o verighetă, iar o a treia persoană s-a ales cu o verighetă şi un pandantiv. Concubina bărbatului care a găsit sticla cu aur a reţinut şi purtat două inele şi a predat la un centru de amanet două lanţuri din aur pentru care a primit suma de 783 lei.  

”Instanţa reţine că, într-adevăr, cantitatea de aur găsită de persoana vătămată, respectiv cantitatea care a ajuns în posesia inculpatului nu au fost determinate în mod cert. Cu toate acestea, pentru reţinerea comiterii unui furt, respectiv a unei tâlhării, cum este cazul de faţă, nu este necesară stabilirea în detaliu şi în afara oricărui dubiu a bunurilor sustrase. (…) Având în vedere rezultatul percheziţiei domiciliare şi declaraţiile concordante date de persoana vătămată în cursul urmăririi penale, coroborate cu declaraţiile martorilor rezultă dincolo de orice îndoială că între persoana vătămată şi inculpat a avut loc o predare a unor bijuterii, dintre cele găsite de aceasta din urmă”, se susţine în hotărârea Judecătoriei Aiud prin care B. Romeo a fost condamnat în 11 noiembrie 2020 la 2 ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pe un termen de 3 ani. De asemenea, condamnatului i s-a interzis dreptul de a comunica cu victima, respectiv de a se apropia de aceasta la o distanţă mai mică de 200 de metri de aceasta pe o perioadă de 4 ani. În legătură cu soarta aurului găsit la groapa de gunoi nu a existat niciun demers concret, acesta nefiind revendicat de nimeni, potrivit adevărul.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te