Un bărbat care își cerceta arborele genealogic a găsit 600 de rude dintr-o probă de salivă

DE Alexandra Lupascu | 21.04.2024 - 20:43
Un bărbat care își cerceta arborele genealogic a găsit 600 de rude dintr-o probă de salivă Foto: Pexels (fotografie cu caracter ilustrativ)

Oamenii ating de obicei nivelul de maturitate la vârsta de 40-50 de ani, când încep să fie mai interesați de originea lor și de originea familiei lor.

SHARE

Nu numai că este posibil să căutați certificate de naștere în valize prăfuite în arhive și mansardă, dar există și programe computerizate de genealogie a familiei disponibile.

Câteva picături de salivă sau o șuviță de păr pot fi folosite pentru a determina componentele genetice ale unei persoane pe baza pe un test ADN.

Acest lucru s-a întâmplat și cu un bărbat care a fost întotdeauna bucuros să-și cerceteze strămoșii, dar dincolo de al șaptelea X, este deosebit de bucuros să aprofundeze detaliile originii sale.

Un bărbat care își cerceta arborele genealogic a găsit 600 de rude dintr-o probă de salivă

Știind acest lucru, ginerele său l-a surprins cu un cadou special de Crăciun. El a plătit-o la o companie cu sediul în Anglia pentru analize ADN .

„Ginerele meu m-a surprins cu un cadou de Crăciun atent, pentru că știa că în familia noastră există o cultură a cercetării arborelui genealogic și, din moment ce el însuși plătise deja pentru această companie și avea experiențe bune, s-a gândit și la mine. in acest caz.

Citește și: Îmbătrânirea este o problemă tehnică care poate fi inversată. Cine atinge 2030 va trăi veșnic

Am primit un pachet mic cu tot felul de echipamente. A trebuit să iau o probă de salivă. Aproximativ 2-3 săptămâni mai târziu, s-a primit feedback că coletul a sosit în ordine și că lucrează la el. În alte 2-3 săptămâni, am primit rezultate detaliate”, a spus bărbatul.

Avea rude și în Transilvania

Grupul etnic poate fi dedus din proba genetică în timpul identificării genelor. În cazul acesta, 51,5% prezintă origine sud-est europeană, origine balcanică.

27% au rădăcini est-europene, aceasta ar putea fi de la Szabolcs-Szatmár până în Transilvania și Slovacia, iar distribuția restului indică ascendență scoțiană, galeză și finlandeză în 5-7%.

„Ei bine, știu sigur din relicvele familiei că una dintre străbunicile mele era greacă. Gyula Verne a scris și despre războiul de independență greco-turc, în timpul căruia mulți oameni au fugit aici, cred că atunci a venit și străbunica mea în Ungaria. Deci, un fir puternic poate fi verificat din test .

De asemenea, știu că familia mea provine din Highlands, dar strămoșii mei direcți erau pașnici. Hai, la începutul anilor 1700, când împăratul austriac distribuia baroniile, Austria a început să rămână fără zone care să poată fi folosite în acest scop”, a mai spus bărbatul.

Aici, pe de altă parte, după alungarea completă a turcilor la sfârșitul anilor 1600, au fost disponibile uriașe regiuni libere. Împreună cu rezultatele, el a primit și o listă de 5-600 de persoane. 

Citește și: 10 obiceiuri care ne îmbătrânesc rapid. Toți facem aceste lucruri fără să ne dăm seama

Acestea includ nume ale căror analize genetice sunt deja incluse în baza de date a companiei.

„3 grupuri de nume de familie se potriveau și rude despre care știam. Eliberarea datelor este posibilă prin faptul că, prin trimiterea testului, participanții semnează o declarație de consimțământ prin care se precizează că datele stocate despre ei pot fi comunicate celor aferente acestora. 

A trebuit să semnez toate acestea odată cu examenul. Datorită acestui fapt, este posibil să stabiliți contact cu membrii familiei îndepărtate.

Nu am avut încă șansa, dar eu și ginerele meu plănuim să ne întâlnim și să ne desenăm arborele genealogic folosind noile cunoștințe”, a conchis bărbatul. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te