Udrea îl atacă pe Budeanu, după ce acesta a încheiat un acord cu DNA

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 29.07.2020 - 17:22
Elena Udrea. Foto: Facebook

Elena Udrea, trimisă în judecată de DNA în dosarul Hidroelectrica, l-a atacat pe omul de afaceri Radu Budeanu, pe contul ei de Facebook, după ce acesta a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu DNA.

SHARE

„Nu îl condamn pe Radu Budeanu pentru că a ales să spună ce vor procurorii în schimbul unei libertăţi aproape sigure, pentru că ştiu că are copii mici şi probabil de aici se trage slăbiciunea lui. Deşi, mai ales fiind bărbat, poate era mai onorabil să-şi obţină libertatea luptându-se în instanţă cu procurorii şi spunând adevărul. Totuşi, oare ce le vor spune Budeanu sau Topoliceanu copiilor lor când vor creşte mari despre onoare, demnitate, cinste, prietenie? Cum le vor explica ce au făcut ei în anii aceştia? Grea povară vor duce pe umeri", a scris Udrea. 

Ea a acuzat că dosarul Hidroelectrica, în care a fost trimisă în judecată, este „varză", cu acuzaţii „mincinoase" din partea procurorilor.

Citește și: Radu Budeanu a semnat cu DNA un acord de recunoaștere a vinovăției în dosarul „Hidroelectrica”

În dosarul Hidroelectrica, Elena Udrea a fost trimisă în judecată de DNA, în decembrie 2017, pentru trafic de influenţă şi spălare a banilor.

Potrivit DNA, Elena Udrea a acceptat promisiunea făcută prin intermediari de omul de afaceri Bogdan Buzăianu, în anul 2011, de a primi suma de 5 milioane de dolari pentru a-şi exercita influenţa asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei şi Hidroelectrica, în vederea menţinerii, în condiţiile deja negociate, a contractelor pe care societatea omului de afaceri le încheiase cu compania producătoare de energie.

„Din suma promisă, inculpata a primit, în noiembrie 2011, în scopul arătat, prin intermediari, 3.800.000 de dolari, dar şi o creanţă de 900.000 de euro; creanţa reprezenta o sumă pe care o firmă a omului de afaceri o împrumutase unui terţ şi care era garantată cu părţi sociale ale unei societăţi comerciale care deţinea două publicaţii", susţineau procurorii.

Anchetatorii mai arătau că, pentru a ascunde că era beneficiara reală a creanţei de 900.000 euro, care i-ar fi conferit pe cale de consecinţă şi puterea de a influenţa activitatea societăţii cu activitate media, Udrea a preluat această creanţă de la firma controlată de omul de afaceri prin interpunerea unei alte firme paravan, aparţinând unei cunoştinţe.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.