Trucul prin care scapi de porumbeii din balcon care fac mizerie. Te costă doar 3 lei

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 20.06.2024 - 19:29
Trucul prin care scapi de porumbeii din balcon care fac mizerie. Te costă doar 3 lei - Foto: Edifica.ro / imagine rol ilustrativ

Trucul prin care scapi de porumbeii din balcon care fac mizerie. Te costă doar 3 lei. Iată ce trebuie să faci și cum te ajută acest truc să ții păsările la distanță?

SHARE

Trucul prin care scapi de porumbeii din balcon care fac mizerie. Te costă doar 3 lei. Iată ce trebuie să faci și cum te ajută acest truc să ții păsările la distanță?

Citește și: Cum păstrezi mașina de spălat ca nouă cu ajutorul a 4 obiecte pe care le ai în casă? Costă 10 lei

Trucul care te scapă de porumbeii din balcon

Am fost învățați de mici că porumbeii sunt simpatici. De la primii pași pe care i-am făcut în parc, fugărind-i sau hrănindu-i cu grăunțe și firimituri, până la simbolistica frecvent promovată: porumbelul – simbolul păcii.

Însă, mai târziu lucrurile nu au mai părut la fel. 

Să privim imaginea de ansamblu: vom sesiza băncile mizerabile din parc de la excrementele păsărilor. Nu mai spunem de statui şi lampadare, pe care nu se mai distinge clar culoarea vopselei iniţiale.

Plecăm din parc și vrem să ne suim în mașină, dar… trebuie să curățăm parbrizul mai întâi pentru că am parcat sub un copac. Putem continua aşa la nesfârşit. Porumbeii sunt, cel mai adesea, un dezastru.

Şi putem fi siguri că dacă am întâlnit într-o zonă câţiva porumbei, cu siguranţă cu mult mai mulţi în preajmă.

Dacă vreţi să aflaţi cât de neplăcuţi şi stresanţi sunt porumbeii, staţi de vorbă cu un proprietar de casă sau de apartament care a fost invadat de ei şi nu mai ştie cum să-i alunge. În primul rând, porumbeii sunt păsări foarte murdare. Sunt purtători de boli şi paraziţi pe care le pot transmite uşor oamenilor.

Ei bine iată un truc pentru proprietarii de apartamente care au si balcon pentru a scăpa definitiv de acești „prieteni”.

Cel mai simplu mod este să înfășori balustrada balconului cu folie de aluminiu. Altfel poate fi fixat de niște mici bețe înfipte, de exemplu, într-o oală. Pentru ca acestea să funcționeze corect, trebuie să fie fixate corespunzător. Mai exact astfel încât să nu fie luate de vânt.

Citește și: Ce buton trebuie să apeși la mașina de spălat să-ți iasă hainele imaculate fără produse scumpe

Unul din cele mai mari inconveniente în faptul de a avea un balcon este dat de porumbeii și în general păsările care trăiesc în orașe. E greu să ții departe porumbeii de balconul tău! Ca multe păsări, nu suportă razele soarelui. Dar există un truc care nu dă greș: folia de aluminiu, potrivit caffeinamagazine.

Este eficient și economic. Pentru a ține departe păsările este de ajuns să acoperi balconul cu folie de aluminiu. Sau o poți tăia în fâșii.

Cu folia de aluminiu trimiți la plimbare porumbeii în mod elegant și, mai mult, nu le faci niciun rău. Motivul pentru care trucul reușește este că porumbeii, ca toate celelalte păsări detestă reflexul razelor de soare. Metoda este una economică.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te