Trei pasaje subterane, două supraterane și lărgirea străzii Drumul între Tarlale, proiectele S3

DE Miruna Moldoveanu | Actualizat: 28.01.2021 - 17:00
Pasaj Mihai Bravu - Baba Novac 2/FOTO: HotNews

Primăria Sectorului 3 intenționează să îmbunătățească infrastructura Bucureștiului și și-a propus să trei pasaje rutiere subterane și două supraterane. Un alt proiect este lărgirea străzii Drumul între Tarlale de la două la 4 benzi pe sens, scrie HotNews.

SHARE

Pasajele rutiere subterane - două pe Mihai Bravu, la intersecția cu bd. Camil Ressu și Calea Vitan și unul la intersecția str. Gării Cățelu cu Șoseaua Industriilor - și două supraterane - unul la intersecția bd. Theodor Pallady – str. Nicolae Teclu (zona comercială Ikea) și unul la intersecția bd. Theodor Pallady cu str. Drumul între Tarlale. 

Proiectele totalizează aproape jumătate de miliard de lei, au fost deja aprobate de Consiliul Local Sector 3 iar primarul Robert Negoiță a declarat pentru HotNews.ro că a depus actele la Primăria Capitalei și așteaptă emiterea autorizațiilor de construire ca să înceapă lucrările.

Pasajul pe sub bd. Unirii, între Piața Unirii și Piața Alba Iulia, va avea la sol o arteră pietonală, o investiție de peste 860 milioane lei. Proiectul este însă neaprobat în Consiliul Local, și probabil nici nu va fi aprobat din cauza costurilor uriașe.

În lucru, Primăria Sectorului 3 mai are parcarea de circa 750 de locuri de sub bd. Decebal, iar primarul Robert Negoiță estimează că va fi gata într-o lună, acum fiind în procedură de obținere a autorizației de securitate la incendiu. Restul lucrărilor sunt finalizate.

Primăria Sectorului 3 vrea să construiască două pasaje subterane pe Șoseaua Mihai Bravu, la intersecția cu Calea Dudeşti/ B-dul Camil Ressu şi la cea cu Calea Vitan, valoarea investiției fiind de circa 347 milioane lei. Proiectul propune și amenajarea unui pasaj pietonal în dreptul staţiei de tramvai Laborator şi crearea a două benzi de circulaţie pe Calea Dudeşti. Proiectul a fost aprobat de Consiliul Local pe 28 mai 2020.

Lărgirea străzii Drumul între Tarlale la două benzi pe sens, cu două trotuare pietonale, înlocuirea sistemului de iluminat stradal existent. Valoarea estimată a investiției este de 28.662.189,40 lei inclusiv TVA. Termen de finalizare - 1 an. Proiectul a fost aprobat deja de Consiliul Local pe 28 mai 2020, se așteaptă autorizația de construire de la Primăria Capitalei.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.