Trei copii au distrus o școală în proporţie de 90% din cauza unei jucării

DE Adelina Sahlean | 13.09.2019 - 13:22
Imagine din una din călile de clasă vandalizate de copii/Foto: Digi24

Trei copii de clasă primară au distrus în trei ore o şcoală întreagă, lăsând în urma lor un dezastru inimaginabil. Ei au povestit că s-au enervat din cauza unei jucării muzicale pe care au aruncat-o la coşul de gunoi dar care a continuat să cânte.

SHARE

Dezastrul s-a produs acum două zile la şcoala primară din Clejani, unde cei trei copii cu vârste de 8, 9 şi, respectiv, 10 ani, au vandalizat, în trei ore, cinci clase, trei pentru învăţământul primar şi două de grădiniţă, cancelaria, grupul sanitar şi centrala termică.

Au rupt mobilierul şcolar şi materialele didactice, iar apoi le-au aruncat peste tot, au spart uşile, au distrus grupul sanitar şi centrala termică.

După ce au obosit, copiii au mers la grupul sanitar, au deteriorat instalaţia electrică, iar doi dintre ei au început să-şi facă duş. Aşa au fost găsiţi de către femeia de serviciu a şcolii, care venise să facă curăţenie. Unul dintre copii a fugit dezbrăcat acasă, s-a îmbrăcat şi a revenit la şcoală pentru a vedea ce se întâmplă. Poliţiştii l-au găsit urcat pe clădirea sălii de sport.

Copiii au povestit chiar ei ce s-a întâmplat: „Am observat că un geam este deschis şi am zis să intrăm pentru a vedea ce este înăuntru. Ne-am plimbat prin şcoală, când o jucărie a început să cânte. Este aia care anunţă că este ora trei. Am luat-o şi am aruncat-o în cutia cu jucării, nu a încetat zgomotul. Am dat în ea cu un băţ, care a sărit şi l-a lovit pe ăsta mic. Atunci ne-am enervat şi am început să distrugem totul. Am văzut şi într-un joc ceva asemănător, a fost distractiv până am început să obosim”.

Unul dintre cei trei copii care au distrus şcoala din Clejani, după ce s-au enervat pe o jucărie muzicală, a mai cauzat probleme, dar nu la acest nivel, a declarat Florin Nidelea, primarul localităţii, potrivit Digi24.

"Un copil a venit cu adeverinţă medicală că e apt, este dubioasă acea adeverinţă, va fi verificată. Am mai avut probleme cu el anul trecut, dar nu la nivelul ăsta, i s-a scăzut nota la purtare", a spus primarul.

Potrivit acestuia, şcoala este distrusă în proporţie de 90%. Primarul a dat asigurări însă că în următoarele două zile se va lucra continuu şi că toată lumea se va implica pentru ca şcoala să devină funcţională, iar de luni să poată fi deschisă pentru cursuri. În prima fază, cheltuielile vor fi suportate de primărie.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -