Tîlvăr, mesaj de Ziua Națională: „Sărbătorim împlinirea celui mai mare deziderat al naţiunii române”

DE Alin Crișan | Actualizat: 30.11.2023 - 18:28
Tîlvăr, mesaj de Ziua Națională: „Sărbătorim împlinirea celui mai mare deziderat al naţiunii române” - Foto: Arhivă/ Imagine cu caracter ilustrativ

Tîlvăr, mesaj de Ziua Națională: „Sărbătorim împlinirea celui mai mare deziderat al naţiunii române”.

SHARE

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a transmis un mesaj de Ziua Națională și a declarat că sărbătorim împlinirea celui mai mare deziderat al naţiunii române.

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a transmis, joi, un mesaj cu ocazia Zilei Naţionale a României, afirmând că la 1 Decembrie se sărbătoreşte împlinirea celui mai mare deziderat al naţiunii române, marea reîntregire visată de generaţii întregi de patrioţi.

Tîlvăr, mesaj de Ziua Națională: „Sărbătorim împlinirea celui mai mare deziderat al naţiunii române”

"Sărbătorim la 1 Decembrie împlinirea celui mai mare deziderat al naţiunii române, marea reîntregire visată de generaţii întregi de patrioţi. Şi-au dedicat viaţa ţării, mulţi căzând la datorie în numele ei pe câmpurile de luptă.

Tuturor eroilor României, ştiuţi sau rămaşi anonimi, le datorăm respect şi veşnică recunoştinţă. Gândurile noastre se îndreaptă astăzi în primul rând spre militarii aflaţi la datorie în teatrele de operaţii, în condiţii dintre cele mai dificile, sau către cei care îşi fac datoria în ţară, în misiuni pentru care sunt gata de acţiune.

Citește și: Cum a ajuns România să aibă cea mai puternică armată dintre statele vecine ? Ce arme luăm în 2024 ?

Prin jurământul sacru depus, ei s-au legat să pună în permanenţă ţara şi drapelul înaintea propriei vieţi. România are o voce puternică şi un statut respectat în lume şi datorită rezultatelor remarcabile pe care militarii noştri le au alături de cei ai ţărilor aliate şi partenere.

Tocmai de aceea, românii îşi preţuiesc militarii şi îşi pun încrederea în ei, încrederea că şi în aceste vremuri complicate pentru securitatea regiunii şi a lumii Armata îşi va face datoria ca şi până acum", spune ministrul Angel Tîlvăr, în mesaj.

El afirmă că de Ziua Naţională "se cuvine să ne omagiem seniorii care şi-au servit patria în uniformă, veterani de război, militari în rezervă sau în retragere, asigurându-i că vom aprecia întotdeauna sacrificiile lor, transmitem respectul şi preţuirea noastră".

Ministrul transmite mulţumiri şi personalului civil şi aprecieri familiilor personalului MApN.

"Cinstind tricolorul, cinstim naţiunea şi ţara. De aceea în această zi mai mult ca oricând nu doar militarii poartă cu mândrie drapelele la uniformă sau pe mijloacele de luptă ci şi foarte mulţi români acasă sau peste hotare, români care îşi arată mândria de a fi parte a naţiunii noastre.

Citește și: A ajuns „fotograful Unirii” din întâmplare. De ce nu sunt mai multe poze de la 1 Decembrie 1918

Să ne bucurăm aşadar onorând steagul tricolor în acordurile Imnului Naţional de cea mai frumoasă zi a noastră a românilor. La mulţi ani, România! La mulţi ani, dragi români!", conchide ministrul Apărării.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te