TikTok a invitat parlamentari britanici în birourile sale pentru a-i evalua algoritmul

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 06.11.2020 - 10:29
Foto: threatpost.com

Platforma de socializare video TikTok, deţinută de compania chineză ByteDance, a invitat parlamentari britanici în birourile sale, pentru a-i evalua algoritmul, după ce o comisie parlamentară a pus sub semnul întrebării legăturile sale cu Partidul Comunist din China.

SHARE

Elizabeth Kanter, director pentru relaţii cu guvernul şi politici publice al TikTok, a invitat comisia să îi viziteze ”centrul de transparenţă” şi să îi analizeze codul, precum şi modul în care moderează conţinutul.

Invitaţia a avut loc după ce Kanter a fost întrebată de un membru conservator al Parlamentului, Nusrat Ghani, dacă TikTok sau compania sa mamă ByteDance cenzurează conţinutul vcare nu este agreat de China, inclusiv conţinut legat de musulmanii uiguri din Xinjiang, unde peste 1 milion de oameni sunt ţinuţi în lagăre de ”reeducare”, informează news.ro.

”Nu cenzurăm conţinutul”, a spus Kanter comisiei, într-un apel video difuzat online. ”V-aş încuraja să deschideţi aplicaţia şi să căutaţi Piaţa Tiananmen, să căutaţi Tibet, veţi găsi conţinutul respectiv pe TikTok.”

”Nu moderăm conţinutul  pe baza sensibilităţi politice sau a afilierei. Nu există nicio influenţă a guvernului chinez asupra TikTok”, a spus Kanter.

În timp ce Kanter a negat că TikTok cenzurează în prezent acest tip de conţinut, ea a recunoscut că aplicaţia a eliminat în trecut conţinutul referitor la criza uigură din Xinjiang.

”În primele zile ale TikTok, au existat unele politici în vigoare care foloseau un ”instrument contondent” în modul în care conţinutul era cenzurat”, a spus ea. ”În acel moment am luat o decizie ... de a nu permite conflictul pe platformă şi, aşadar, au existat unele incidente în care conţinutul nu era permis pe platformă, în special în ceea ce priveşte situaţia uigură”.

”Dacă vă uitaţi la platformă acum şi căutaţi termenul ‘uigur’ în aplicaţia TikTok, puteţi găsi o mulţime de conţinut despre uiguri. Există o mulţime de conţinut care critică China”, a adăugat Kanter.

”Nu cenzurăm în niciun fel, sub nicio formă, conţinut sau nu moderăm într-un mod care ar fi favorabil Chinei. Aveţi dreptate să spuneţi că acestea erau în urmă cu câţiva ani liniile directoare de moderare a conţinutului, dar nu mai fac parte dub nicio formă din politica noastră actuală”, a arătat aceasta.

Kanter a spus că politica TikTok s-a schimbat acum cel puţin un an, dar nu a dat o dată exactă. Cu toate acestea, ziarul The Guardian a obţinut documente TikTok divulgate în septembrie 2019 care arătau cum TikTok obişnuia să cenzureze videoclipurile critice la adresa Beijingului.

Documentele ar fi enumerat Tibetul şi masacrul din Piaţa Tiananmen ca exemple de conţinut de eliminat. Când a fost publicat articolul The Guardian, TikTok a spus că documentele sunt învechite şi că politicile respective au fost abandonate în mai 2019.

TikTok este versiunea internaţională a aplicaţiei chinezeşti Douyin, care este deţinută şi de ByteDance.

Kanter a spus că TikTok nu are nicio obligaţie de a partaja datele despre utilizatori cu guvernul chinez datorită structurii sale corporative şi a spus că compania va refuza să predea date dacă guvernul chinez le va solicita. Datele utilizatorilor TikTok sunt stocate în prezent pe servere din SUA. şi există o copie de rezervă în Singapore.

”Niciuna dintre datele noastre despre utilizatori nu merge în China. Guvernul chinez nu ne-a cerut niciodată date despre utilizatori şi, bineînţeles, dacă ar fi făcut-o, nu le-am fi dat niciun fel de date”, , a spus ea.

TikTok nu este singura companie de tehnologie cercetată cu privire la deciziile sale de moderare a conţinutului. Facebook, Twitter, YouTube şi alte companii de socializare sunt examinate mai mult ca niciodată.

Platformele, care au miliarde de utilizatori, încearcă în mod constant să elimine conţinutul neadecvat, inclusiv actele teroriste, nuditatea, discursurile de ură, abuzul de droguri şi dezinformarea.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te