Taximetriștii punctează în „meciul” cu firmele de transport alternativ. Ce a decis Primăria Generală

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 29.02.2024 - 13:07
Taximetriștii punctează în „meciul” cu firmele de transport alternativ. - Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea - cu rol ilustrativ
protest taximetristi

Taximetriștii punctează în „meciul” cu firmele de transport alternativ. După cele trei zile de proteste in Piața Constituției, se pare că aceștia și-au asigurat sprijinul Primăriei Generale care, joi, va elibera peste 3.700 de licențe de taxi.

SHARE

Taximetriștii punctează în „meciul” cu firmele de transport alternativ. Disputa cu cei de la Uber, Bolt și nu numai, i-a condus pe taximetriștii „clasici” la protestele ce au avut loc, de luni până miercuri, în fața Palatului Parlamentului. În acest context, Primăria București va elibera, joi, mai multe mii de licențe de taxi.

Taximetriștii punctează în „meciul” cu firmele de transport alternativ. Ce a decis Primăria Generală

„Războiul” taimetriștilor „clasici” cu cei de la firmele de share-riding a fost unul dintr motivele protestelor pe care primii le-au organiza de luni până miercuri, în Piața Constituției.

În acest context, Primăria Capitalei va elibera joi, 29 februarie, 3.780 de licențe taxi pentru persoane fizice sau firme, a anunțat primarul Nicușor Dan.

 În București, numărul licențelor taxi este limitat la aproximativ 10.000 de autorizații, spre deosebire de autorizațiile pentru transportul alternativ, unde nu există un număr maxim, scrie rador.ro.

Primarul Nicușor Dan a precizat că licențele eliberate joi sunt ale unor persoane care au renunțat la ele. 

Citește și: OFICIAL Firea, candidata PSD la Primăria București. Cine sunt candidații de la sectoare?

Întrebat despre protestul taximetriștilor și concurența între serviciile clasice de taximetrie și platformele de transport alternativ, Primarul General a spus că nu este de acord cu transportul alternativ în administrarea Ministerului Transporturilor și lipsa unor limite la numărul licențelor așa cum există pentru taximetrie.

Taximetriștii au protestat de luni până miercuri în Piața Constituției - Foto: INQUAM Photos/Saul Pop

„Eram deputat în 2019 când am votat împotriva legii transportului alternativ pentru că nu este normal ca un serviciu public cum este taximetria să fie reglementat de autoritatea locală și un alt serviciu public, cum este așa-zisul transport alternativ, să fie reglementat de autoritatea centrală (Ministerul Transporturilor, prin Autoritatea Rutieră Română).

Autoritatea locală are un număr limită de autorizații pe care poate să le dea pentru taxi, iar autoritatea centrală care nu cunoaște situația concretă din fiecare localitate să poată autoriza oricât.

Pe chestiunea autorizațiilor de taxi noi avem vreo 3000 de autorizații neatribuite, oamenii sau firmele au renunțat la ele, iar maîne avem proiectul pentru a a le rescoate în circuit, persoane fizice autorizate sau firme”, a declarat Nicușor Dan, citat de economedia.ro.

Citește și: Piedone ignoră ordinele lui Dan Voiculescu și merge spre primăria Capitalei. Vorbe dure despre Firea

Oricum, taximetriștii sunt în continuare nemulțumiți de negocierile purtate la guvern; ei au cerut reguli mai stricte pentru companiile de ride-sharing și au obținut promisiunea că în decurs de o lună va fi modificată legea privind transportul alternativ de persoane.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te