O hotărâre în acest sens a fost adoptată, joi, în şedinţa extraordinară a Consiliului Local Sector 5, cu 23 de voturi „pentru” şi 2 abţineri.
„Avem, la ora actuală, 24 de apartamente afectate în totalitate. S-au luat măsuri operative de securizare a apartamentelor, să nu dispară lucruri. Am avut o întâlnire cu locatarii, ieri, condusă de domnul primar. Li s-au pus la dispoziţie cazare la un hotel din Bucureşti, dacă solicită. S-au oferit constructori în mod voluntar să renoveze apartamentele afectate. Vor începe în clipa în care se va încheia procesul verbal, pentru care s-a dus domnul primar la locaţie, împreună cu cei de la ISU. Se poate interveni după ce se încheie procesul verbal. Dacă se intervine înainte, se pot distruge probe. (...) Uşile care au fost sparte vor fi înlocuite, pentru securizarea apartamentelor”, a declarat viceprimarul Constantin Melnic (PSD).
Citește și: Experiment: 66 de kilometri de autostradă pe trei benzi, asfaltați în nici patru zile. În Germania
Ion Iofciu (Partidul Puterii Umaniste) a arătat că, pe viitor, proprietarii trebuie încurajaţi să îşi asigure locuinţele, în condiţiile în care un număr foarte mic dintre apartamentele afectate de incendiu beneficiază de o astfel de asigurare.
Iustinian Roşca (USR PLUS) a declarat că trebuie luate măsuri pentru un control mai strict al activităţii de pe şantiere.
„Trebuie să luăm măsuri la nivel de primărie, primar, consiliu local, astfel încât să evităm şi să controlăm situaţiile de pe aceste şantiere, lucru pe care îl spun de foarte mult timp şi o să o repet de fiecare dată, în fiecare şedinţă. Este de datoria noastră, a primarului în primul rând, să respecte legea şi să se asigure că toată lumea care deschide un şantier în Sectorul 5 respectă legea”, a precizat acesta.
Citește și: Brigitte și Florin Pastramă riscă pușcăria pentru afacerea, oficial păguboasă, cu măști „de firmă”
Potrivit raportului de specialitate, au fost afectate 24 de unităţi locative, iar suma estimată cu cheltuielile de cazare şi masă pentru persoanele afectate de incendiu este de 200.000 de lei.
Pompierii au evacuat, miercuri, 38 de persoane din imobilul afectat de flăcări, dintre care şapte au primit prim-ajutor din partea salvatorilor, iar doi pompieri care au intervenit pentru stingerea incendiului au fost transportaţi la Spitalul Floreasca, cu expunere la fum, în stare de conştienţă.
La acţiune au fost mobilizate 20 de autospeciale de stingere, trei autoscări, cinci autospeciale SMURD şi două pentru descarcerare.
La imobilul din Calea Rahovei se efectuau lucrări de reabilitare termică.
Comitetul local pentru situaţii de urgenţă a aprobat, miercuri seară, suplimentarea de fonduri pentru situaţii de urgenţă, în vederea acordării unei forme de ajutor familiilor afectate de incendiu.