În plus, potrivit declarațiilor managerului spitalului, spitalul nu a avut niciodată RMN, computerul tomograf e stricat de anul trecut, la fel ca și aparatura pentru colonoscopie.
CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV Coordonatorul tehnic al PNRR a plecat în concediu, în ciuda interdicției puse de premier
“Nu mai avem nici aparat de colonoscopie, şi aşa se făceau extrem de restrictiv, doar pentru pacienţii internaţi, cu programări destul de lungi, ceea ce ne obliga să ţinem pacienţii din restul secţiilor, pentru că această colonoscopie este făcută de colegii de la chirurgie generală, şi noi cei din celelalte secţii trebuia uneori să ţinem pacienţii destul de mult pe pat pentru a efectua astfel de investigaţii endoscopice. Ele se făceau cu programare, dacă ar fi un număr de endoscoape şi colonoscoape suficiente, nu am fi nevoiţi să prelungim artificial nici rata de spitalizare a pacientului, au fost situaţii în care am prelungit internările pentru ca pacienţii să facă aceste investigaţii, acum nu mai este cazul că nu mai merge. RMN nu am avut niciodată, CT-ul e stricat de anul trecut, şi oricum era un CT foarte vechi asupra rezultatelor căruia colegii radiologi ridicau dubii frecvente de execuţie şi interpretare, acum s-a stricat de tot şi nu mai trebuie să ţinem pacienţii ca să efectueze CT-uri”, a declarat, pentru news.ro, Marian Stamate, medic la Colțea.
Spitalul Colțea, acum și fără bloc de sterilizare
În ceea ce privește blocul de sterilizare defect, managerul spitalului, Mircea Lupușor a declarat, la Antena 3, că “nu sunt consecințe“.
CITEȘTE ȘI: Oana Roman, marcată de copilărie: Tata (Petre Roman) mă bătea cu cureaua, mă închidea în debara
”Stația de sterilizare s-a defectat în urmă cu o săptămână, nu sunt consecințe pentru că există un acord de colaborare între noi și Spitalul Cantacuzino. Tot de înseamnă instrumentar medical se sterilizează la colegii noștri.
Nu este o situație dramatică din acest punct de vedere, pacienții nu au de suferit și operațiile nu au fost amânate, serviciile medicale se acordă în continuare. Au mai existat defecțiuni, însă se rezolvau imediat, de această dată piesele vin din import” a spus managerul.
Medicul Marian Stamate a avut însă altă opinie: “E o soluţie de avarie, spitalul nu putea să-şi oprească funcţionarea complet, numai că se resimte în activitatea de zi cu zi acest lucru, deoarece cantitatea de instrumente şi de material a scăzut, bănuiesc că sterilizarea de la Cantacuzino este programată pentru ei, nu poate să facă faţă la două spitale în acelaşi timp, apar zilnic tot felul de probleme, ne trezim că se termină zilnic instrumentarul, ceea ce înainte nu se întâmpla, asistentele sunt şi ele destul de stresate pentru că au nişte ore până la care trebuie să facă împachetarea tuturor materialelor de sterilizat pentru că trebuie să plece maşina cu ele la Cantacuzino, sunt nişte restricţii importante în activitate. Dacă ar fi fost executată mentenanţa la timp nu s-ar fi ajuns aici”.
Spitalul Colțea este în subordinea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.