Solicitări noi din partea fermierilor. Ministerul Agriculturii să dea negocierile live pe internet

DE Octavia Constantinescu | 18.01.2024 - 17:10
Solicitări noi din partea fermierilor. Ministerul Agriculturii să dea negocierile live pe internet - Foto: Hotnews / imagjne cu caracter ilustrativ

Solicitări noi din partea fermierilor. Ministerul Agriculturii să dea negocierile live pe internet. Iată ce spune avocata fermierilor după seria de negocieri de astăzi.

SHARE

Solicitări noi din partea fermierilor. Ministerul Agriculturii să dea negocierile live pe internet. Iată ce spune avocata fermierilor după seria de negocieri de astăzi.

Ce solicitări au fermierii

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a discutat joi cu fermierii care protestează la Afumaţi şi care s-au plâns că se consideră nereprezentaţi de asociaţiile care au fost la negocierile organizate până acum.

Citește și: Liderul transportatorilor a candidat la Camera Deputaților propus de Băsescu. Are 5 terenuri, 2 case

Nu înseamnă că oamenii vor pleca acasă, a transmis la final un avocat al fermierilor. Între timp a mai apărut o cerință: protestatarii vor ca negocierile să fie transmite live pe internet de ministerul Agriculturii.

Discuţiile cu ministrul Agriculturii reprezintă un pas pentru rezolvarea problemelor fermierilor care sunt în stradă, însă acest lucru nu înseamnă că oamenii vor pleca acasă, a afirmat, joi, avocatul Elena Radu, care i-a reprezentat pe fermieri la negocierile ce au avut loc la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, relatează Agerpres.

"Din punctul meu de vedere, este un pas, dar sperăm ca acest pas să nu fie doar nişte promisiuni deşarte, doar pentru ca oamenii să se liniştească şi să plece acasă.

Din câte mi-au spus dânşii, nimeni nu pleacă acasă până nu va fi un stabilit un calendar clar, cu nişte termene clare, asumat, prin care să fie convinşi că se şi va realiza în mod efectiv şi se vor face analize reale pe ceea ce s-a discutat astăzi şi pe promisiunile care au fost astăzi", a transmis Elena Radu.

Aceasta a precizat că ministrul Agriculturii a fost de acord să se formeze acele grupuri de lucru la nivel local şi naţional, prin care să se analizeze care sunt problemele reale ale agriculturii şi să se încerce găsirea de soluţii concrete care se vor reflecta ulterior în nişte proiecte de normative.

"Tot atât de bine a fost de acord ca aceste proiecte de acte normative să fie ulterior puse în consultare publică, să organizeze dezbatere publică pe ele, astfel încât, dacă aceste proiecte conţin norme care ar putea să aibă efect negativ, ele să poată fi remediate în urma unor dezbateri publice care vor avea loc între fermieri, nu neapărat ai unor organizaţii asociative, ci oricare fermier care constată că în acele norme există o problemă.

Citește și: Haos, în traficul din Capitală! PMB a aprobat protestul transportatorilor. Când începe

Este vorba de transparenţă şi, pentru a nu se mai întâmpla ceea ce s-a întâmplat până acum, când unele revendicări au fost prezentate denaturat sau poate chiar n-au existat, au fost inventate, astfel încât orice cetăţean şi orice fermier sau transportator să poată să aibă cunoştinţă în mod real de ceea ce se discută şi ceea ce se solicită", a explicat avocatul fermierilor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te