Șoferii prinși beți sau drogați ar putea rămâne fără mașini și 10 ani interzis la volan

DE Daniel Toșa | Actualizat: 04.09.2023 - 12:58
Șofer drogat - Foto: Profimedia Images

Tragediile din ultima perioadă provocate de șoferi beți și/sau drogați care au generat atâta indignare în sociatatea românească ar fi prevenite prin sancțiuni foarte drastice așa cum se întâmplă în vestul Europei.

SHARE

Astfel, Guvernul ia în considerare modificarea legislației pentru a impune pedepse severe pentru cei prinși conducând sub influența alcoolului sau a drogurilor, o mișcare inspirată de tragedia recentă din stațiunea 2 Mai, în care un șofer de doar 19 ani, aflat sub influența a cel puțin 6 substanțe interzise, a cauzat moartea a doi tineri.

Șoferii prinși beți sau drogați ar putea rămâne fără mașini și 10 ani interzis la volan

Cu toate că semnalele unor astfel de tragedii au fost prezentate de mai mult timp, autoritățile nu le-au tratat cu seriozitate până acum și fenomenul drogurilor la volan a căpătat o amploare terifiantă care din păcate se soldează cu pierderi de vieți omenești, iar în cele mai multe cazuri este vorba de persoane nevinovate.

Astfel, viitorii șoferi prinși conducând sub influența alcoolului sau drogurilor se vor confrunta cu o interdicție de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 10 ani. De asemenea, mașina utilizată în momentul comiterii infracțiunii ar putea fi confiscată de către poliție.

Citește și: Accident teribil în Ilfov! Un șofer drogat și băut a ucis o femeie și a intrat în 5 mașini parcate

Marcel Ciolacu a declarat: "Vor fi măsuri drastice pentru cei care conduc sub influența alcoolului și drogurilor, inclusiv propuneri venite de la colegi ca timp de cel puțin 10 ani să nu mai ai dreptul să deții un permis de conducere atunci când ești depistat de poliție într-o astfel de situație, precum și confiscarea mașinii pe care o conduci în momentul infracțiunii."

Citește și: Tatăl tinerei ucise de șoferul drogat la 2 Mai: „Nu trebuia lasat la volan dacă îl voiau protejat”

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, pregătește o serie de măsuri severe pentru șoferii care conduc sub influența alcoolului sau a drogurilor, inclusiv confiscarea mașinilor conduse de aceștia.

El propune, de asemenea, confiscarea vehiculelor celor care transportă droguri și teste antidrog pentru cei care obțin sau reînnoiesc permisele de conducere.

Citește și: A vrut să își ceară scuze pentru fiul care, băut și drogat, i-a ucis soțul. Familia n-a vrut să audă

De asemenea, se ia în considerare prelungirea perioadei de suspendare a permisului de conducere în cazul în care acesta a fost revocat din cauza consumului de alcool sau droguri.

Rămâne de văzut dacă aceste propuneri vor deveni parte a legislației sau vor rămâne doar intenții.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te