Potrivit ANM, în zona de munte, precum și în Maramureș, Transilvania și local în Oltenia, Muntenia și Moldova, va ploua abundent și vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată (vijelii puternice, grindină și frecvente descărcări electrice).
Cantitățile de apă vor depăși 50 - 60 l/mp și izolat 70 - 90 l/mp.. În județele unde nu va fi cod portocaliu, va fi cod galben de ploi, vijelii și grindină. Va ploua în toate regiunile, iar cantitățile de apă vor depăși 25 - 35 l/mp.
Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă în regiunile vestice, sâmbătă în nord-vest, centru, sud și la munte, iar seara și în prima parte a nopții de sâmbătă spre duminică, în jumătatea de est a țării.
Se vor semnala averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Vântul se va intensifica treptat în toată țara, cu viteze la rafală în general de 45 - 60 km/h, iar în zona montană înaltă de peste 100 - 110 km/h.
În Moldova, Muntenia și Dobrogea, începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, vor fi rafale de 60 - 80 km/h. Vremea se va răci, sâmbătă mai ales în jumătatea de vest a țării, iar duminică și în rest.
Vremea se menține caldă, dar va deveni instabilă, în București, în zilele de vineri și sâmbătă, anunță meteorologii. Pentru noaptea de sâmbătă spre duminică sunt prognozate ploi torențiale.
Potrivit ANM, vineri, în Capitală, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 16 și 18 grade.
Vremea se va menține caldă pentru ultima decadă a lunii, dar va deveni instabilă.
Sâmbătă, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și în prima parte a nopții, când probabilitatea pentru vijelii puternice, frecvente descărcări electrice, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial, va fi ridicată.
Cantitățile de apă vor fi, în general, între 10 și 20 l/mp. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 14 - 15 grade.