Cabinetul a aprobat marţi o serie de noi prevederi privind vizele, pentru a atrage mai mulţi turişti, inclusiv scheme fără viză şi viză la sosire şi şederi mai lungi pentru studenţi şi un nivel redus de asigurare obligatorie de sănătate pentru pensionari.
Până acum, ca românii să poată călători în Thailanda, îşi puteau lua viza online sau direct de pe aeroport, caz în care era valabilă 15 zile.
Ministerul de Externe a propus măsurile pentru a atrage cât mai mulţi vizitatori, deoarece economia naţională depinde în mare măsură de turism, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Chai Wacharonke.
Românii pot circula fără viză în aceste țări. Care este lista destinațiilor preferate de români
El a spus că numărul de ţări eligibile pentru intrarea fără viză va creşte de la 57 la 93. Cele 36 de noi ţări includ Albania, Cambodgia, China, India, Jamaica, Kazahstan, Laos, Mexic, Maroc, Panama, România, Sri Lanka şi Uzbekistan.
Citește și: S-a format Coaliția Maritimă pentru securitatea la Marea Neagră. Marea Britanie și Norvegia o conduc
Sejururile vizitatorilor în cadrul acestei scheme au fost, de asemenea, prelungite la 60 de zile, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului.
De asemenea, cabinetul a aprobat viza la sosire pentru 31 de ţări, în creştere faţă de 19 ţări anterior.
Vizitatorii care doresc să lucreze şi să viziteze, de asemenea, destinaţii turistice vor putea obţine vize de cinci ani valabile pentru sejururi de până la 180 de zile, care pot fi prelungite cu încă 180 de zile
Cum se poate circula
Anterior, aceştia aveau dreptul la doar două sejururi de 30 de zile fiecare, a spus purtătorul de cuvânt al guvernului.
"Această măsură vizează nomazii digitali, lucrătorii la distanţă şi liber profesioniştii... precum şi pe cei care doresc să înveţe Muay Thai şi bucătăria thailandeză.
Ei pot învăţa şi pot vizita locuri", a spus Chai Wacharonke. El a numit-o Viza Destinaţia Thailanda.
Citește și: Turcia a cedat în războiul Mării Negre. Navele SUA și Marii Britanii pot trece. România, de acord
Studenţii străini din învăţământul superior pot rămâne timp de un an după absolvire, în loc să fie obligaţi să părăsească ţara imediat ce termină cursurile.
"Ei îşi pot găsi de lucru în perioada prelungită, mai ales în domeniile în care avem nevoie de personal", a spus purtătorul de cuvânt. În Thailanda sunt aproximativ 40.000 de astfel de studenţi străini, a spus el.