România începe „o luptă” la granițe pentru a intra în Schengen. „Trebuie să modernizăm armele”

DE Alin Crișan | Actualizat: 23.01.2024 - 16:52
România începe „o luptă” la granițe pentru a intra în Schengen. „Trebuie să modernizăm armele” - Foto: Poliția de Frontieră/ Imagine cu caracter ilustrativ
România începe „o luptă” la granițe pentru a intra în Schengen. „Trebuie să modernizăm armele” - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ

România începe „o luptă” la granițe pentru a intra în Schengen. Cătălin Predoiu, Ministrul Afacerilor Interne, a declarat că „armele trebuie modernizate” și că „trebuie combătută migrația ilegală”.

SHARE

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a declarat marţi, că în opinia sa, cheia progresiei în dosarul Schengen va fi o foarte bună cooperare poliţienească, nu numai cu Austria ci şi cu toate statele din jurul României, toţi vecinii României, iar cooperarea poliţienească şi combaterea migraţiei ilegale sunt argumentele cele mai puternice pe lângă cele politico-diplomatice pe care le avem în această discuţie privind Schengen.

România începe „o luptă” la granițe pentru a intra în Schengen. „Trebuie să modernizăm armele”

Ministrul a declarat la sediul Ministerului de Interne că ”o serie de importante măsuri trebuie luate şi în urmarea deciziei Consiliului European privind accesul României în spaţiul Schengen, cu frontiera aeriană şi frontiera navală”.

”Trebuie puse în practică aceste decizii prin consolidarea mijloacelor noastre de a combate migraţia ilegală şi de a proteja frontiera naţională.

Citește și: Dezastrul Schengen. Fără criterii, termene, foaie de parcurs pentru aderarea României cu granițele

De asemenea, trebuie să continuăm măsurile de modernizare a armelor, exista deci un complex de acţiuni pe care noi deja le întreprindem astfel încât la capătul mai multor ani de măsuri susţinute, întreg ansamblul forţelor Ministerul Afacerilor Interne să fie modernizat”, a subliniat Cătălin Predoiu.

Întrebat ce măsuri trebuie să ia Românie în perioara următoare, ministrul de Interne a arătat că, pe de o parte, sunt o serie de măsuri care trebuie concertate la nivel european.

”Se discută chiar la nivelul Consiliului JAI, acest tip de măsuri, astfel încât procedurile să fie în acord cu ce se întâmplă la ora acesta în spaţiul Schengen, pe frontierele aeriene şi navale.

Chestiuni care ţin de la dotări tehnice până la modul de procesare a vizelor. Pe de altă parte, noi trebuie să consolidăm Poliţia de Frontieră şi în termeni de resursă, şi în termeni de proceduri, şi în termeni de cooperare poliţienească, aş vrea să accentuez acest lucru”, a subliniat Predoiu.

”În opinia mea, cheia progresiei în dosarul Schengen va fi o foarte bună cooperare poliţienească, nu numai cu Austria ci şi cu toate statele din jurul României, toţi vecinii României.

Citește și: Cancelarul Austriei, declarație incredibilă: „Veto-ul împotriva României în Schengen, un succes”

Cooperarea poliţienească şi combaterea migraţiei ilegale sunt argumentele cele mai puternice pe lângă cele politico-diplomatice pe care le avem în această discuţie privind Schengen.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te