Româncă radicalizată, trimisă în judecată de DIICOT. Promova mesajele unei organizații teroriste

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 07.04.2023 - 10:32
Descinderi ale poliției Foto cu rol ilustrativ: captură video Poliția

O femeie din România care promova activitatea uneiorganizații teroriste din Orientul Mijlociu a fost trimisă în judecată de DIICOT.

SHARE

Procurorii DIICOT au transmis că au dispus trimiterea în judecată a singurei femei radicalizate din România, aflată deja în stare de arest preventiv. 

Ea este acuzată de săvârșirea infracțiunilor de promovarea activităților unei organizații teroriste din Orientul Mijlociu.

Româncă radicalizată, trimisă în judecată de DIICOT

Procurorii susțin că aceasta ar fi făcut ”propagandă săvârşită prin orice mijloace, în public, cu intenţia de a instiga la săvârşirea unui act de terorism și accesarea în mod repetat de materiale de propagandă teroristă, prin intermediul

 sistemelor informatice sau altor mijloace de comunicaţii electronice, precum şi deţinerea de astfel de materiale, în scopul însuşirii ideologiei teroriste, ca parte a unui proces de radicalizare, ambele comise în stare de recidivă postcondamnatorie (atrasă de o condamnare pentru același gen de fapte)”.

Citește și: Un bătrân, funcționar într-o primărie, autorul scrisorii-bombă la Ambasada Ucrainei din Spania

”În cauză s-a reținut faptul că, inculpatul, aflat într-o fază avansată a procesului de (auto)radicalizare, a accesat şi promovat în mod sistematic, prin intermediul sistemelor informatice, materiale de propagandă teroristă, specifică unei organizaţii teroriste activă în Orientul Mijlociu. 

În cadrul materialelor accesate/diseminate de inculpat, erau prezentate scene de luptă şi antrenamente ale membrilor acestei organizații, precum şi imagini cu luptători ai entității teroriste.

De asemenea, prin intermediul conturilor deschise pe platformele de socializare/aplicaţiile de mesagerie, inculpatul a promovat însemnele și activitățile întreprinse de organizaţia teroristă activă în Orientul Mijlociu, precum și ideologia acesteia.

Citește și: Tensiuni în NATO: Erdogan face un „trio” cu Assad și Putin în Siria. „SUA îi susțin pe teroriști”

Menționăm că inculpatul a editat materialele de propagandă teroristă, inclusiv prin adăugarea semnelor distinctive, asumându-și reluarea/continuarea activităților infracţionale la doar 6 zile după condamnarea cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pentru săvârșirea aceluiași gen de infracțiuni.

Prin rechizitoriu, s-a solicitat menținerea măsurii sechestrului instituit și confiscarea specială a bunurilor folosite la săvârșirea faptelor și obligarea inculpatului la plata unor cheltuieli judiciare în cuantum de 4.500 lei.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Curții de Apel Craiova”, a transmis DIICOT.

Femeia, reținută anul trecut

Anul trecut, procurorii DIICOT transmiteau: 

”La data de 23.11.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat

, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de promovarea unui mesaj prin propagandă săvârşită prin orice mijloace, în public, cu intenţia de a instiga la săvârşirea unui act de terorism și accesarea în mod

 repetat de materiale de propagandă teroristă, prin intermediul sistemelor informatice sau altor mijloace de comunicaţii electronice, precum şi deţinerea de astfel de materiale, în scopul însuşirii

 ideologiei teroriste, ca parte a unui proces de radicalizare, ambele comise în stare de recidivă postcondamnatorie (atrasă de o condamnare pentru același gen de fapte)”, se artată într-un comunicat DIICOT.

În cauză s-a reținut faptul că, femeia, aflat într-o fază avansată a procesului de (auto) radicalizare, a accesat şi promovat în mod sistematic, prin intermediul sistemelor informatice, materiale de propagandă teroristă, specifică unei organizaţii teroriste activă în Orientul Mijlociu precum și ideologia acesteia.


La data de 23.11.2022 a fost pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară la locuința inculpatului, fiind identificate obiecte de interes în cauză, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te