Răzvan Cuc a ajuns, la mare, mai repede decât „mersul trenurilor”. Alți pasageri, în 30 de ore

DE Petre Bădică | Actualizat: 25.06.2019 - 11:30

Ministrul transporturilor este foarte încântat de transportul pe calea ferată, unde se circulă și cu sub 30 km pe oră.

SHARE

 Două trenuri Interregio care au plecat duminică după-amiază din Timişoara, respectiv Arad, au ajuns la destinaţie în Mangalia după peste 30 de ore, pe o rută ocolitoare din cauza inundaţiilor.

Cum între Arad și Constanța sunt 800 de kilometri, rezultă o medie de 26 kilometri pe oră. Tot cu trenul a mers „inopinat” și Ministrul Transporturilor, dar trenul lui a prins 115 kilometri pe oră.

Călătorii au primit pe traseu, în anumite staţii, sandwich-uri şi sticle cu apă. Un călător a declarat că oamenii au primit haotic informaţii. În plus, într-un vagon erau 40 de elevi din Simeria care mergea la mare. „Ne învârtim parcă în cerc...viteza e de 20-30 km/oră. Ne pierdem răbdarea. Să le fie ruşine celor de la CFR. Am făcut deja 800 km pentru a ocoli o porţiune de drum blocată, spun ei.”, a spus un alt călător, pentru Mediafax.

Pârtie, vine Cuc

Lucrurile au stat complet diferit atunci când ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a luat trenul pentru a efectua o descindere inopinată. Pe 1 mai,  a vizitat un tren care mergea pe litoral și s-a declarat extrem de mulțumit de condiții. 

Citește și Două trenuri plecate din Timișoara nu ajunseseră în Constanța nici după 26 de ore

„Am decis să fac această călătorie astăzi cu operatorul naţional de transport feroviar tocmai pentru a vedea exact cum se desfăşoară condiţiile de circulaţie pentru turiştii care vin la mare. Am venit cu un tren care a fost modernizat în 2018 în România, asta e foarte important, şi toate investiţiile pe care le va derula de acum înainte CFR Călători pe partea de modernizare de vagoane, de locomotive, se vor face în România. Am fost mulţumit de condiţii.

Am făcut o inspecţie în tot trenul să văd toaletele cum sunt, totul a decurs conform aşteptărilor, adică foarte bine. O călătorie de două ore, 225 de kilometri. Eu cred că merită să venim cu trenul la mare”, a mai spus ministrul Transporturilor.  

Atunci când nu transportă demnitari, în rețeaua gestionată de CN CFR sunt peste 440 de restricții de viteză și, din cauza lor, viteza medie comercială a trenurilor Regio este de 39 km/h, în timp ce la InterRegio media este de 55 km/h.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.