Ministrul Rafila a participat la conferinţa online „Quo Vadis 2022! - ediţia a IV-a, Asigurările private de sănătate - soluţie pentru finanţarea sănătăţii", organizată de Fundaţia Institutul de Studii Financiare şi DC Media Group.
„Educaţia financiară este unul dintre domeniile care ar trebui dezvoltate în România, alături de alte tipuri de educaţie. Inclusiv educaţia pentru sănătate ar putea să aibă un impact, pentru că dezvoltarea comportamentelor preventive ar duce şi la dezvoltarea unui comportament care să genereze interes pentru asigurările private de sănătate.
Dar, înainte să facem educaţie financiară, cred că noi trebuie să avem ce să le comunicăm copiilor noştri şi concetăţenilor noştri legat de oportunităţile pe care le oferă asigurările private de sănătate.
Citește și: VIDEO ÎPS Teodosie, despre Vladimir Putin: „Nu-i negru cum îl prezintă lumea. E cel mai mare ctitor”
Problema este puţin mai complexă şi ea trebuie să ţină cont de pachetele de servicii care, în momentul de faţă, sunt oferite cetăţenilor din România, care servicii de sănătate ar putea să facă subiectul asigurărilor private de sănătate, care sunt deductibilităţile şi dacă aceste deductibilităţi ar putea să fie modificate sau adaptate situaţiei, încât tot mai mulţi concetăţeni să favorizeze sau să acceseze acest tip de asigurări", a afirmat Alexandru Rafila, potrivit Agerpres.
Citește și: Putin ține în șah Europa și ia cu asalt Africa. Tentativă de puci în Guineea-Bissau
Potrivit ministrului, în România s-au dezvoltat exclusiv abonamentele de sănătate şi mai puţin asigurările private de sănătate, tocmai datorită impreciziei în a stabili care dintre serviciile medicale ar putea să fie subiectul acestui tip de asigurări.