Proxenetul Nicușor își obliga iubita să se filmeze cu clienții ca să-i ia banii, apoi se dădea gelos

DE Adrian Costin | Actualizat: 28.02.2023 - 17:16
Proxenetul Nicușor își obliga iubita să se filmeze cu clienții ca să-i ia banii, apoi se dădea gelos Foto: Facebook

Proxenetul Nicușor Moldovanu, care-și spunea Johny Chass, își obliga iubita să se filmeze cu clienții ca să nu cumva să nu-i plăteascî partea, apoi se dădea foarte gelos.

SHARE

Proxenetul Nicușor Moldovanu și-a obligat iubita să monteze camere video într-o rulotă din Germania folosită exploatarea sexuală a acesteia, pentru ca nu cumva aceasta să-și păstreze din banii primiți. Apoi făcea crize de gelozie. 

Atât inculpatul, cât și victima provin din familii care au o situație materială precară. În anul 2015, Nicușor Moldovanu a convins victima să practice prostituția pentru el, inițial în Germania, apoi în Elveția.

Proxenetul i-a cumpărat biletele de avion, i-a stabilit traseul şi „punctele de lucru”.

Și iubita lui, o tânără despre care părinții știau că lucrează ca ospătar în Germania, a devenit foarte geloasă în momentul în care a aflat că el o înșeală.

Proxenetul Nicușor își obliga iubita să se filmeze cu clienții ca să-i ia banii

Deseori, individul îi reproșa lucruri ce aveau legătură cu modul în care iubita sa se comporta cu clienții.

Proxenetul conducea o rețea din care făceau parte mai multe fete tinere pe care le exploata fără milă.

Citește și: Un fan al interlopului Adrian Beleaua Corduneanu a spart 14 magazine din care și-a luat țigări

Judecătorii spun însă că acesta era doar un teatru ieftin pe care proxenetul îl juca pentru a-și ține victima captivă și pentru a fi sigur că aceasta îi aduce bani în continuare. 

„De asemenea, se observă că după determinarea fetelor de a practica prostituția acesta iniţiază un adevărat control asupra psihicului, activităţii sexuale, dar şi asupra tuturor banilor câştigaţi de fetele cărora le inoculează ideea că trebuie «să se axeze pe muncă» (f. 136 verso vol. IV d.u.p.), le verifică fiecare moment în care au relaţii sexuale pentru a se asigura că acestea câştigă banii pentru a-i trimite şi «a-l salva de puşcărie».
 
 
Inculpatul dă adevărate lecţii acestor fete cărora le explică detaliat cum trebuie să se poarte cu clienţii pentru ca aceştia să revină şi să dea mai mulţi bani, iar în momentul în care fetele refuză anumite practici sau clienţi din anumite motive inculpatul devine deosebit de violent verbal, le ţine lecţii de voinţă şi le aminteşte din nou scopul pentru care sunt acolo, respectiv să câştige bani pentru a fi fericiţi împreună”, precizau anchetatorii.
 

În plus, instanţa remarcă o capacitate deosebită a inculpatului de manipulare a conştiinţei şi voinţei acestor fete care ştiau că lucrează pentru propriul iubitul pentru a avea în viitor o relaţie trainică.

„Inculpatul poartă pe rând discuţii cu fiecare în parte, inclusiv cu persoana vătămată din prezenta cauză, și le convinge că celelalte fete sunt doar nişte «curve» de care se foloseşte pentru a obţine bani.

Fără niciun dubiu, instanţa ajunge la concluzia că inculpatul se îndeletniceşte de mai multă vreme cu această activitate pe care o are foarte bine planificată, activitatea de prostituţie a fetelor convinse că sunt într-o relaţie cu inculpatul, ajungând, practic, sursa de venit a acestuia, acestea sperând că visul de a fi împreună cu inculpatul se va împlini”, se găsește în dosarul de la Judecătoria Pașcani.

Îi spunea iubitei că doar el merită banii pentru că ea se relaxează

Una dintre conversațiile înregistrate pe care Nicușor Moldovanu le-a avut cu victima poate reflecta faptul că individul insinua victimei că singurul „păgubit” e doar el. „Ăştia 8000 de franci pe care i-ai trimis, am suferit pentru ei, eu merit banii ăştia… În schimb, tu nu îi meriţi… Pentru tine a fost relaxare maximă”, spunea inculpatul victimei.

Povestea lui Nicușor Moldovanu, autointitulat Johny Chass, este una pe cât de ridicolă, pe atât de uluitoare. Își obliga iubita să-și înregistreze toți clienții cu care a întreținut relații intime, după care devenea extrem de gelos și de supărat.

 Culmea este că iubita lui, o tânără despre care părinții știau că lucrează ca ospătar în Germania, a devenit foarte geloasă în momentul în care a aflat că el o înșeală. Relațiile intime erau înregistrate pentru ca el să poată contoriza în mod clar sumele de bani pe care le încasa tânăra din activitatea prestată. Judecătorii susțin că gelozia lui era doar un teatru ieftin.

Procesul său va fi reluat de la zero

La un moment dat, după ce a fost pus sub control judiciar pentru prima dată pentru proxenetism, Nicușor Moldovanu a și cerut-o de soție pe victima sa ca să-i păcălească pe anchetatori.

Apoi, în 2020, procurorii i-au interceptat convorbirile telefonice, i-au percheziționat casa, i-au pus sechestru pe aurul și banii găsiți și au cerut arestarea preventivă. Judecătorii au emis mandatul de arestare, după care a fost judecat pe fond la Pașcani și a fost condamnat la executarea unei pedepse de 6 ani și 11 luni de închisoare.

Citește și: Un polițist a băgat un proxenet în portbagaj și l-a anchetat gol pe un câmp, iarna. A fost condamnat

Nicușor Moldovanu a contestat decizia magistraților de la Judecătoria Pașcani și a avut câștig de cauzaă.

Judecătorii de la Curtea de Apel Iași au admis apelul lui și au decis să trimită dosarul înapoi la Pașcani pentru reluarea de la zero a cercetării judecătorești.

Isprăvile lui Nicușor

Activitatea de proxenet nu a reprezentat pentru Moldovanu singura încălcare a legii. În septembrie 2020, el a fost condamnat la 1 an şi 4 luni de închisoare, cu suspendare. Aflat în incinta unei spălătorii auto, agresase un alt client, victima având nevoie de o săptămână de îngrijiri medicale.

Amendat contravenţional pentru diferite postări de pe Facebook, Moldovanu s-a întâlnit pe 7 aprilie, aproape de miezul nopţii, cu un agent de poliţie judiciară de la Compartimentul rutier din oraş, pe care l-a ameninţat cu acte de violenţă.

Lăsat în libertate atunci, individul a prins tupeu şi, pe 9 aprilie, a postat de pe profilul său de Facebook un mesaj în care a înjurat şi ameninţat poliţiştii din localitate.

„La data de 16.04.2020, a postat pe reţeaua de socializare Facebook, de pe contul său, o înregistrare live (sesiune video), unde a proferat injurii şi cuvinte triviale la adresa lucrătorilor de poliţie, reiterând ameninţările adresate în data de 07.04.2020 persoanei vătămate G. C. V. şi proferând ameninţări şi la adresa persoanei vătămate L. D., agent de poliţie judiciară în cadrul Compartimentului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău.

Ameninţările constând în aceea că a spus agenţilor de poliţie judiciară că se va intra în casă peste ei, pe timp de noapte, le vor fi violate soţiile şi agresaţi şi ceilalţi membri ai familiilor“, au precizat procurorii.

Un an mai târziu, a fost condamnat în cadrul unui dosar de evaziune fiscală, la 2 ani de închisoare, dar tot cu suspendare.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te