Primăria S4 mai bagă 4 mil. lei în Pasajul Unirii cu planșeul fisurat: Nou sistem de semnalizare

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 24.02.2023 - 15:57
Primăria S4 mai bagă 4 mil. lei în Pasajul Unirii cu planșeul fisurat: Nou sistem de semnalizare. - Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

În urma numeroaselor accidente petrecute în Pasajul Unirii din București după lucrările de reabilitare în valoare de 12 mil. euro efectuate de Primăria Sector 4 în 2022, Consiliului Local Sector 4 a aprobat realizarea unui sistem suplimentar de semnalizare de peste 4 mil. lei.

SHARE

Semnalizarea rutieră din Pasajul Unirii din București va fi suplimentată cu ajutorul unei investiții estimate la peste 4 milioane de lei cu TVA. Proiectul de hotârăre a fost adoptat în şedinţa Consiliului Local Sector 4 de joi, 23 februarie 2023.

Primăria Sectorului 4 a anunțat implementarea unor noi măsuri de semnalizare a limitei de înălțime în Pasajul Unirii încă din luna ianuarie a acestui an. Acestea au ca scop prevenirea numărului de incidente similare celor ce s-au petrecut în ultimele luni din acest pasaj din București, relatează b365.ro.

Citește și: FOTO În București, „șmecheria” în trafic n-are vârstă: Mercedes pe contrasens, la Romană, în 1943

Planul a fost realizat de către echipa de management tehnic a Sectorului 4, împreună cu specialiști din cadrul Brigăzii de Poliție Rutieră ai Comisiei Tehnice de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București și ai Universității Tehnice de Construcții București.

Acest lucru este o urmare a incidentelor petrecute în perioada septembrie 2022 și ianuarie 2023, atât în interiorul Pasajului Unirii, cât și în exteriorul acestuia, a menționat Primăria Sector 4.

Citește și: FOTO „Cea mai sexy bunică din lume” își arată trupul perfect pe OnlyFans. Arată ireal la 52 de ani

Sunt fisuri în planşeul Pasajului Unirii. Pasajul Unirii a fost renovat de pomană cu 12 milioane de euro

Sunt fisuri în planşeul Pasajului Unirii. Primăria Sectorului 4 a restricționat circulaţia rutieră din zona Piața Unirii, la intersecţia dintre strada Halelor şi Splaiul Independenţei, precum şi la intersecţia bulevardelor Corneliu Coposu şi I.C. Brătianu, de la jumătatea lunii ianuarie 2023. 

Măsura a fost implementată prin semnalizare cu balize, în regim de urgenţă după ce, în urma vizitelor în teren efectuate de specialişti, în zonele mai sus menţionate.

Aici au fost evidenţiate tasări ale sistemului rutier aflat deasupra planşeului Unirii şi a Pasajului Unirii, a indicat primăria de sector.

„În perioada imediat următoare, ambele zone în care au fost identificate tasările vor fi verificate de experţi, care au misiunea de a afla care sunt cauzele ce au generat această situaţie, precum şi de a găsi cele mai potrivite soluţii pentru remedierea deficienţelor în cel mai scurt timp posibil”, a transmis Primăria Sector 4, în ianuarie 2023.

Sursa citată a mai spus că „având în vedere situaţia mai sus prezentată precum şi ultimele expertize tehnice efectuate anul trecut, care încadrează atât planşeul Unirii, cât şi pasajul rutier Unirii, în starea tehnică IV- nesatisfăcător, Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti a solicitat Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, restricţionarea circulaţiei rutiere în zona aferentă Pieţei Unirii, a tuturor vehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, cu excepţia mijloacelor de transport în comun şi a celor de intervenţie în situaţii de urgenţă”. 

Totodată, Primăria Sectorului 4 a precizat că studiul de fezabilitate pentru consolidarea sau refacerea planşeului Unirii, respectiv a tavanului Pasajului Unirii a fost finalizat.

„În maximum 30 de zile, aceste lucrări vor fi incluse în cadrul unei proceduri de licitaţie publică, astfel încât momentul efectiv al începerii execuţiei să fie în a doua jumătate a anului 2024, aşa cum a fost prognozat iniţial”, a promis PS4 la jumătatea lunii ianuarie 2023.

Primăria Sectorului 4 s-a apucat să reabiliteze anul trecut cu 12 milioane de euro Pasajul Unirii deși se știa că potrivit unui studiu al Administrației Străzilor pasajul are grave probleme stucturale. 

Vara trecută, timp de 77 de zile, circulația prin Pasajul Unirii a fost închisă pentru lucrări de punere în siguranță a pasajului, s-au montat ventilatoare, camere și pereți falși din tablă vopsită atent cu sigla „Primăria Sector 4” și s-a asfaltat. Iar pe 1 septembrie 2022 s-a reluat traficul. 

Lăsând la o parte numeroasele incidente și accidente care au avut loc în Pasajul Unirii din cauza înălțimii vehiculelor și a plafonului, acum, la nici 5 luni de la terminarea renovării de 12 milioane de euro, la o ploaie mai puternică, prin plafon a început să plouă. Iar pe 18 ianuarie Primăria Sector 4 a anunțat că au fost descoperite fisuri în planșeul Pieței Unirii și specialiștii au decis restricționarea traficului. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te