Pregătiri de Crăciun la Brașov: 14.000 € un brad de 20 de metri, 18.000 € proiecții speciale

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 23.11.2022 - 17:42
Piață Crăciun Brașov / Foto: Inquam Photos / Attila Szabo

Primăria Brașov a început pregătirile pentru Sărbători. Conform anunțurilor postate pe platforma de achiziții publice, a cumpărat un brad de 20 de metri înălțime cu 14.000 € și servicii de video mapping și efecte luminoase de 18.000 € .

SHARE

Bradul de Crăciun din Piaţa Sfatului va fi adus şi în acest an din pădurile municipalităţii braşovene, de către Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt. De altfel, Primăria Braşov a semnat contractul cu regia pentru aducerea şi montarea bradului, dar şi pentru furnizarea de cetină, necesară decoraţiunilor de sărbători.

Conform informaţiilor publicate miercuri, 9 noiembrie, pe platforma electronică de achiziţii publice, bradul de Crăciun din acest an avea o înălţime de 20 de metri, iar valoarea contractului este de 70.892 lei, cu tot cu TVA.

Citește și: VIDEO Unui echipaj de poliție i s-a făcut foame. A pus girofarul și avariile și s-a dus la fast-food

Reprezentanţii Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt au explicat că suma este necesară pentru identificarea pomului, amenajarea drumurilor de acces până la locul de unde este recoltat, tăierea acestuia, transportul şi amplasarea în Piaţa Sfatului. De asemenea, în contract este inclusă şi dezafectarea pomului şi transportul masei lemnoase în locaţia indicata de primărie, relatează bzb.ro.

Aducerea bradului nu este o operaţiune foarte simplă. Pentru scoaterea din pădure, transport şi instalare este nevoie de mai multe utilaje, printre care o macara şi o platformă, dar şi de mulţi oameni. De altfel, de regulă, întreaga operaţiune durează mai mult de 12 ore, asta pentru că în Piaţa Sfatului nu poate fi adus decât seara, după ce se linişteşte traficul.

Citește și: Românii se plâng de facturi, rate și prețuri, dar cumpără mașini. Piața auto, plus 9,7% în octombrie

Tot în 9 noiembrie, pe platforma electronică de achiziţii publice a fost postat anunţul de atribuire pentru un alt contract semnat de Primăria Braşov ce vizează activităţile din timpul sărbătorilor de iarnă. Mai exact, pentru spectacolul „Miracle of Christmas Spectacular Street Visuals Stellarium - Santa Claus Track Gps”, municipalitatea braşoveană va plăti 89.250 lei (inclusiv TVA) unei firme din judeţul Bacău, SC Music Awards SRL.

Astfel, în baza acestui contact, în perioada 15 decembrie – 25 decembrie, prestatorul va asigura proiecţii video cu tematică de Crăciun, respectiv creaţii visuals, mapping realizate cu tehnologie high-tech, sunet digital, instalaţii multimedia, videoproiectoare, ecaran circular pentru proiecţie 180 grade, urmărire live traseu Moş Crăciun.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te