Predoiu, despre reorganizarea Poliției Constanța: „Mai puțini șefi, mai mulţi oameni în operativ”

DE Alin Crișan | Actualizat: 08.11.2023 - 18:50
Predoiu, despre reorganizarea Poliției Constanța: „Mai puțini șefi, mai mulţi oameni în operativ” - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ

Cătălin Predoiu a anunţat rezultatele reorganizării Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa, menţionând că vor activa mai mulţi oameni în operativ şi mai puţini şefi.

SHARE

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a anunţat, miercuri, rezultatele reorganizării Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa, menţionând că vor activa mai mulţi oameni în operativ şi mai puţini şefi.

Predoiu, despre reorganizarea Poliției Constanța: „Mai puțini șefi, mai mulţi oameni în operativ”

Predoiu a precizat că la nivelul IPJ Constanţa vor exista trei posturi de şefi "mari" - şeful Inspectoratului, şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi cel al Biroului Operaţiuni Speciale.

"Prin reorganizare au fost eliminate suprapuneri de competenţă. (...) Am cerut mai multe patrule, mai multă prezenţă a poliţiştilor în uniformă în mijlocul comunităţii", a explicat ministrul, care a arătat că nu sunt necesare schimbări legislative, iar salariile nu sunt afectate.

Citește și: Armata vrea să atragă femei în structurile sale. Salariul oferit, mai mic decât al unei casierițe

Reorganizarea Poliţiei Constanţa a început după tragedia produsă în localitatea 2 Mai, unde un şofer drogat de 19 ani a omorât doi tineri şi a rănit alţi trei.

"Astăzi, la câteva luni distanţă şi după o analiză metodică, este limpede că discuţia asupra cauzelor imediate care au condus la accident este mai complexă, nu ţine doar de capacitatea instituţională a IPJ Constanţa sau a Poliţiei în general, chiar dacă criticile şi acuzele s-au concentrat atunci, sub imperiul emoţiilor, exclusiv către acest punct, ci ţin de un plan mai larg, de eficienţa aparatului nostru de aplicare a legii în combaterea traficului şi consumului de droguri, de configurare a legislaţiei sau de suportul bugetar pe care Guvernul trebuia să-l aloce în ultimi 10 - 20 de ani pentru dotarea corespunzătoare a acestor instituţii de aplicare a legii", a transmis Cătălin Predoiu.

El a spus că a constatat o nevoie de reformă a Poliţiei încă de la preluarea mandatului şi a hotărât să ceară aparatului ministerial analiză şi reorganizare.

Citește și: FOTO Grevă pentru salarii la Casa de Pensii, unde s-au dat sporuri de 2.000.000 lei într-un an

"Ideea este ca noul IPJ să fie mai simplu şi eficient organizat, cu o comandă centralizată, cu mai puţini şefi şi cu mai mulţi oameni în teren, cu o Poliţie prezentă în stradă proactiv şi calificată, o Poliţie mai aproape de cetăţean şi comunitate, o Poliţie plasată între comunitate şi fenomenul infracţional, pentru a proteja cetăţeanul şi a confrunta timpuriu orice formă de infracţionalitate", a arătat ministrul.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te