FOTO Grevă pentru salarii la Casa de Pensii, unde s-au dat sporuri de 2.000.000 lei într-un an

DE Alex Darvari | Actualizat: 08.11.2023 - 20:40
Grevă pentru salarii la Casa de Pensii - Foto: INQAUM PHOTOS / George Călin
Grevă pentru salarii la Casa de Pensii - Foto: INQAUM PHOTOS / George Călin

Greva de la Casele de Pensii, pentru salarii mai mari, au continuat azi în București și Botoșani. Newsweek a scris că, la Casa de Pensii, s-au dat sporuri totale de 2.000.000 lei într-un singur an.

SHARE

Greva de la Casele de Pensii, pentru salarii mai mari, au continuat azi în București și Botoșani.

La Casa de Pensii s-au dat sporuri totale de 2.000.000 lei într-un singur an. Fără a judeca cât de îndreptățite sunt cererile angajaților, Newsweek prezintă cifrele seci.

La Casa de Pensii București, un consilier, inspector sau referent, primește, lunar, un spor pentru condiții vătămătoare de muncă de 900 - 1.000 de lei. Acest spor va fi păstrat și după intrarea în vigoare a legii austerității. 

Grevă pentru salarii la Casa de Pensii, unde s-au dat sporuri de 2.000.000 lei într-un an

Sporul va fi păstrat și după intrarea în vigoare a legii austerității. 

Legea a impus un plafon maxim de 1.500 lei pe lună pentru sporurile pentru condiții vătămătoarte de muncă acordate angajaților. Potrivit documentelor consultate de Newsweek România, niciun angajat de la Casa de Pensii București nu ia un spor atât de consistent.

La Casa de pensii București, cel mai mare spor pentru condiții vătămătoare de muncă îl ia cel care lucrează în cele mai bune condiții cu secretară și birou spațios, adică directorul. El ia salariu de 10.000 lei și un spor de condiții grele de muncă de 1.485 de lei.

Un consilier / expert / inspector ia 7.000 de lei și un spor de 1.000 lei. La aceste sume se adaugă voucherul de vacanță de 1.400 lei și bonuri de hrană de 370 lei.

Newsweek a scris, în exclusivitate, că angajații Casei Naționale de Pensii au primit, într-un singur an, 2.000.000 lei sporuri pentru condiții grele de muncă. Se întâmpla în anul 2021.

Potrivit datelor obținute chiar de la Ministerul Muncii, la Casa de Pensii s-au acordat, între 2017 și 2020, sporuri în valoare de 74 milioane de lei.

Citește și: Sporuri de 31 milioane lei la Casa de Pensii în 2020. Crescute de șase ori de Dragnea și Olguța

Angajaţii Casei Judeţene de Pensii din Botoşani au organizat, miercuri dimineaţă, un nou protest spontan în faţa instituţiei, în semn de nemulţumire faţă de nivelul scăzut al salarizării.

La București, protestul a început la ora 10.00. Funcționarii Caselor de Pensii au protestat în stradă. Vor salarii mai mari, și susțin că în alte instituții bugetare se iau salarii și cu 2.000 - 3.000 lei mai mari. Ei mai vor deblocarea angajărilor și condiții decente de muncă.

Citește și: DOCUMENT Miza protestelor de la Ministerul de Finanțe. Tăierea unor sporuri ce ajung și la 2.000 lei

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te