Poștașii cu 2.000 lei își pot mări salariul. Directorul Poștei Române: „Avem un sistem de bonusare”

DE Alin Crișan | Actualizat: 13.01.2023 - 19:21
Poștaș.- Foto: Ora de Sibiu

Directorul Poștei Române a declarat că poștașii își pot mări veniturile prin sistemul de bonusare pe care instituția îl pune la dispoziție.

SHARE

Directorul general al Poştei Române, Valentin Ştefan, a afirmat vineri, la Alba Iulia, că în jur de 1.000 de poştaşi din ţară îşi suplinesc veniturile prin sistemul de bonusare, dând exemplul unei angajate din Bucureşti care, la un salariu de 2.000 de lei, a câştigat suplimentar 6.000 de lei.

"Industria în care activează Poşta Română e de aşa natură încât fluxul de angajaţi să fie unul ridicat. Adică angajările să fie mult mai mari şi plecările să fie mult mai mari decât în alte industrii. O stabilitate mai redusă decât în alte industrii (...) Ce încercăm noi să facem la companie este să creştem acest sistem de bonusare, astfel încât angajaţii care muncesc să îşi crească semnificativ veniturile", a declarat Valentin Ştefan, într-o conferinţă de presă.

Acesta a făcut referire la sistemul de bonusare pe citit contoare.

"E o activitate nouă pentru Poşta Română, de test, doi ani, un contract. Şi am introdus bonusarea. Şi, spre surprinderea noastră, avem cam 1.000 de angajaţi care îşi suplinesc salariul prin această bonusare, deci pe munca lor. Şi am avut o colegă din Bucureşti care şi-a mărit salariul, a luat un bonus de 6.000 de lei. La un salariu de până în 2.000 de lei. Sigur, e o excepţie, dar ...", a spus Valentin Ştefan.

Directorul general a adăugat că se încearcă să se îmbunătăţească condiţiile de lucru şi să fie creat un sistem prin care să crească salariile într-un mod cât mai sustenabil, dar, a punctat acesta, niciodată salariile poştaşilor "nu vor fi peste media din ţară".

În ceea ce priveşte deficitul de personal, de câteva sute de posturi libere, acesta este relativ, a apreciat Valentin Ştefan.

"De exemplu, oraşul cu cel mai mare deficit este Slatina, judeţul Olt. Ne e foarte greu să găsim angajaţi acolo. Şi în general în mediul urban există un deficit de angajaţi. În mediul rural în schimb, există un surplus de angajaţi (...) Avem cam 600 de posturi libere la nivel naţional. Acest deficit există de ani de zile", a spus directorul general.

Referindu-se la sediile în care îşi desfăşoară activitatea Poşta Română, directorul Valentin Ştefan a susţinut că în 2022 s-au făcut investiţii în renovare cât în ultimii zece ani.

"Anul trecut, în 2022, am alocat o valoare pe renovări egală cu toată suma cumulată din ultimii zece ani. Deci, în 2022 Poşta Română a investit în renovarea spaţiilor noastre, fie că vorbim de sedii administrative, fie că vorbim de oficii poştale o sumă egală cu suma investită în ultimii zece ani. Nu este de ajuns. Anul acesta vrem să dublăm suma de anul trecut. E prinsă în buget. Undeva la 30 de milioane de lei au fost în 2022", a declarat directorul general.

El a menţionat că, spre deosebire de alte ţări din vestul Europei, unde companiile de poştă au deschis oficii în locaţii gen magazine de proximitate, brutării, în România se vrea păstrarea acestui specific al companiei, cu oficii poştale fizice. Potrivit lui Valentin Ştefan, Poşta Română are aproximativ 2.000 de sedii. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te