Pompierii chemați la incendiul de la Spitalul de Psihiatrie Craiova au ajuns la alt spital

DE Miruna Moldoveanu | 09.03.2021 - 14:34
Pompierii chemați la Spitalul de Psihiatrie Craiova au încurcat adresele, au ajuns la Pediatrie/FOTO: Facebook

Echipajele suplimentare de pompieri chemate luni seară la incendiul izbucnit la Spitalul de Psihiatrie Craiova au încurcat adresa și au mers la Spitalul de Pediatrie.

SHARE

Purtătorul de cuvânt al ISU Dolj, Florin Cocoșilă, a explicat pentru Adevărul că eroarea a avut loc după ce pompierilor din echipajele suplimentare nu li s-a comunicat exact la ce unitate medicală să ajungă, așa că au mers la Spitalul de Pediatrie.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dolj explică eroarea și într-un comunicat de presă, în care spun că prima intervenţie pentru stingerea incendiului de la Spitalul de Psihiatrie din Craiova a fost asigurată de către subunitatea în al cărei raion de intervenţie se află unitatea, Detaşamentul 2 de Pompieri Craiova.

Citește și: EXCLUSIV În România au fost confirmate 345 de cazuri de COVID cu tulpina britanică. 29 sunt copii

În prima fază, subunitatea a trimis la intervenţie două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă tip B2, urmate la scurt timp de încă o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o autospecială pentru intervenţie şi salvare de la înălţime.

Pompierii care au mers la Spitalul de Psihiatrie Craiova au greșit adresele și au ajuns la Pediatrie

Având în vedere că incendiul afecta o unitate sanitară, la faţa locului au fost trimise şi alte forţe. A fost alertat şi trimis și Detaşamentul 1 de Pompieri Craiova, care în prima fază s-a deplasat la intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, urmate imediat, succesiv, de o autospecială de descarcerare grea, încă o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o autospecială pentru intervenţie şi salvare de la înălţime, potrivit ISU. Autospecialele de la această subunitate au ajuns însă la Spitalul de Pediatrie, și nu la cel de Psihiatrie, ambele unități aflându-se în zona Parcului Romanescu.

Citește și: Kovesi, îngrijorată că Italia nu a început încă procesul de numire a procurorilor delegați europeni

"Autospecialele de la această subunitate au ajuns iniţial la o altă unitate sanitară din zonă (zona Parcului Romanescu din Craiova), aflată pe traseul de deplasare, întrucât echipajul aflat în prima autospecială, din fruntea colonei de deplasare, a avut impresia că observă semnalele luminoase ale unei ambulanţe aflate în incinta acelei unităţi sanitare şi crezând că acolo este incendiul. În scurt timp, echipajele au constatat că nu la locaţia respectivă se manifesta incendiul, continuând deplasarea către locul intervenţiei, unde au ajuns în timp scurt”, explică ISU în comunicatul de presă, citat de News.ro.

19 pacienți și 8 cadre medicale au fost evacuate sau au reușit să iasă singuri din clădire

ISU Dolj mai spune că nu a fost necesar ca autospecialele de stingere de la această subunitate să intervină pentru stingerea incendiului, această operaţiune fiind deja realizată de către subunitatea de bază.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te