Românca a dezvăluit că a trimis unui bărbat din județul Alba aproape 14.000 de euro, pe parcursul a patru ani, cu convingerea că „au un viitor împreună”.
Plecată la muncă în străinătate, păcălită prin metoda „Loverboy”
Acum, însă, susține că a fost amăgită de sentimentele bărbatului și cere înapoi banii prin intermediul instanței.
„Și-a bătut joc de mine”, a mărturisit femeia, subliniind sentimentul de trădare și dezamăgire pe care l-a experimentat. Se pare că bărbatul i-a spus constant că o iubește, s-a arătat preocupat de starea sa de sănătate și a asigurat-o în mod continuu de iubirea sa. În acest context, ea a fost îndemnată să creadă în promisiunile lui.
Individul de care se îndrăgostise și cu care spera să clădească un viitor comun, „îi cerea constant diverse sume de bani, fie cu titlu de împrumut, fie pentru a cumpăra obiecte pentru casă, fie, pur și simplu, pentru că avea nevoie”, a povestit femeia.
Citește și: UE pregătește prelungirea interdicțiilor pentru cerealele ucrainene: Patru produse, interzise
„Evident, nu am putut crede că mă minte, câtă vreme îmi spunea mereu ce face cu banii, că investește în imobil tocmai pentru a avea unde să locuim împreună”, a afirmat femeia. Românca susține că bărbatul și-a bătut „efectiv joc” de sentimentele ei.
Deși bărbatul susține că au fost doar prieteni și că nu a existat nicio relație de iubire sau de concubinaj între ei, conversațiile de pe Messenger, în care o asigura continuu de iubirea lui, par să contrazică această afirmație.
El a precizat că banii trimiși au fost folosiți pentru a o prelua de la aeroport când venea acasă și pentru a o plimba cu mașina. A negat investițiile la casă făcute cu banii dați de femeie, precum și faptul că i-ar fi spus „ce-i al meu e şi al tău”.
Timp de patru ani i-a trimis aproape 14.000 de euro, iar acum l-a dat în judecată pentru a-și recupera banii, susținând că a fost înșelată.
Inițial, Judecătoria Câmpeni i-a dat dreptate femeii. Însă, în apel, Tribunalul Alba a respins acțiunea ei. În hotărârea sa din 20 aprilie 2023, Tribunalul a precizat:
„Transferurile bancare efectuate pe numele apelantului nu pot constitui o probă suficientă pentru dovedirea contractului de împrumut, cu atât mai mult cu cât sumele virate sunt cuprinse între 50 şi 300 de euro, au fost trimise pe parcursul a mai mulţi ani şi nu cuprind nicio referință cu privire la natura sumelor virate.
Întrucât în speţă nu a fost dovedită încheierea unui contract de împrumut între părţi, Tribunalul, va admite apelul declarat, va schimba în parte sentința atacată şi rejudecând în aceste limite va respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamantă”.
Citește și: Aur pentru România la Olimpiada Internațională de Informatică. Alte două echipe românești, în top
Femeia mai poate contesta hotărârea la Curtea de Apel.
Această poveste dureroasă subliniază importanța de a fi precauți cu investițiile financiare făcute în numele iubirii. Când promisiunile se dovedesc a fi doar iluzii, rezultatul poate fi dezastruos și recuperarea banilor poate fi o luptă dificilă, potrivit rotalianul.ro.