VIDEO Petrecerile și prostia bagă în carantină zeci de localități din România

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 24.07.2020 - 19:01
Petrecere la Vama Veche Foto: captură video Facebook

În ultima perioadă sunt tot mai dese cazurile în care numărul de infecții cu COVID 19 a explodat în zone în care localnicii au fost la petreceri cu multe persoane sau ignoră orice regulă. Vedete precum Andrea Esca nu fac decât să confirme că românii nu sunt conștienți de pericol.

SHARE

 

O petrecere pe Litoral, la care au participat câțiva localnici a stat la originea deciziei de a băgat Satul Cartojani, din comuna Roata de Jos, județul Giurgiu, în carantină. De altfel, aceasta a fost și prima localitate în care a fost dispusă această măsură după ce au fost confirmate 32 de cazuri de infectare cu coronavirus, la o populație de 3.000 de oameni.

Cealaltă localitae care se află în carantină este Gornet, din județul Prahova. Localnicii spun că tot din cauza unor oameni care au fost în concediu la mare, însă nici ceilalți nu respectă vreo măsură de protecție

„Au fost 15 cazuri. Acest număr, raportat la populația de 2.300 de locuitori, ținând cont de timpul relativ scurt, de 13 zile, ținând cont de contextul general din Prahova, numărul de cazuri confirmate în ultima lună a crescut foarte mult, de capacitatea paturilor din spital de a primi bolnavi a fost luată măsura”, spune Cristian Ionescu, prefectul județului Prahova.

Petrecere penală la ANAF Argeș

Mai mulţi angajaţi ai Administraţiei Finanţelor Publice Argeş ar fi luat noul coronavirus după o petrecere la care au participat 20 de colegi. Acum două zile fost deschisă   o anchetă penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

În județul Argeș, 12 localităţi ar putea intra în carantină cel târziu săptămâna viitoare, după ce s-au înregistrat zeci de cazuri de infectări din cauza nerespectării măsurilor anti-coronavirus. Este vorba inclusiv despre orașele Pitești și Mioveni.

Localitățile din județul Argeș evaluate în prezent sunt: Pitești, Mioveni, Ștefănești, Costești, Bălilești, Bascov, Brăduleț, Buzoești, Davidești, Micești, Stâlpeni și Vulturești.

Oamenii dau joc măștile după control

„Din păcate, există această imagine la nivelul întregului județ, de persoane care nu doresc sau nu respectă sau nu înțeleg gravitatea acestui virus. Când se fac controalele, de exemplu oprim un autobuz, un mijloc de transport de tip maxi-taxi, oamenii văd echipa de control, pun măștile, după ce pleacă echipa, au tendința de a le da jos. S-au introdus pensiile la bancomat, de exemplu. Oamenii au venit, s-au bulucit, nu au vrut să respecte măsurile. Am trimis echipe, oamenii au înțeles, s-au respectat. Dar există această tendință de a păstra măsurile, de tipul măști, distanță socială, doar în prezența controalelor. După aceea, există această tendință de a nu se respecta”, a explicat prefectul de Argeș, Emanuel Soare, la Digi24.

De asemenea,  Instituția Prefectului din județul Brașov a declarat că sunt în atenția autorităților două localități: Crizbav și Teliu, care ar putea intra în carantină.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te