Peste 30 de percheziţii domiciliare, în Giurgiu, la persoane care comercializează online tutun

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 10.03.2021 - 10:27
Peste 30 de percheziţii domiciliare, în Giurgiu, la persoane care comercializează online tutun. / Foto: digi24.ro

Peste 30 de percheziţii domiciliare sunt efectuate, miercuri dimineaţă, la persoane care comercializează tutun prin intermediul anunţurilor online, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Giurgiu.

SHARE

„Poliţiştii din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Giurgiu, Ilfov, Argeş, Călăraşi, Dolj, Dâmboviţa şi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, pun în executare 32 de mandate de percheziţie domiciliară la domiciliile unor persoane bănuite că se ocupă cu prelucrarea şi comercializarea de tutun de fumat, deţinut în afara antrepozitului fiscal.

Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat că membrii grupării sunt bănuiţi că au ca preocupări achiziţionarea de tutun brut, respectiv foi, din Republica Bulgaria şi de la persoane din zona de sud a României care se ocupă cu cultivarea de tutun, pe care îl prelucrează în mod clandestin în tutun de fumat, folosind diferite instalaţii artizanale, ca mori de tocat, cazane de fierbere şi îl comercializează prin intermediul anunţurilor postate în mediul online", se arată într-un comunicat al IPJ Giurgiu.

Totodată, poliţiştii vor ridica, de la un număr de cinci oficii poştale şi o firmă de curierat, documente privind expediţia tutunului şi sumele încasate ramburs.

Citește și:

VIDEO Secție de poliție din Atena, atacată cu pietre şi cocteiluri Molotov

20 de mandate de aducere

Pe numele a 20 de persoane au fost emise mandate de aducere, urmând a fi conduse la sediul IPJ Giurgiu - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice pentru activităţi procedurale.

În cauză sunt efectuate cercetări în cadrul unui dosar penal constituit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de producerea de produse accizabile care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă, deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, ori cu marcaje false, peste un kilogram de tutun de fumat şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale, Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei şi Direcţiei Generale a Vămilor. 

Citește și:

„Dragoste” de frate geamăn: L-a ucis cu mai multe lovituri de cuțit

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.