Peste 260.000 de euro, descoperiți de Poliția de Frontieră Giurgiu. Unde erau ascunși?

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 24.01.2024 - 13:56
Poliția de Frontieră Giurgiu a făcut o captură importantă - Foto: Facebook/Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu - cu rol ilustrativ
captura giurgiu

Peste 260.000 de euro, descoperiți de Poliția de Frontieră Giurgiu. Suma bani a fost găsită într-un autocar turcesc care circula de la București spre Istanbul, banii fiind ascunși în cele mai neașteptate locuri.

SHARE

Peste 260.000 de euro, descoperiți de Poliția de Frontieră Giurgiu. Suma a fgost descoperită după ce polițiștii au oprit pentru verificări un autocar condus de un cetățean turc, care circula pe realația București - Istanbul.

Peste 260.000 de euro, descoperiți de Poliția de Frontieră Giurgiu. Unde erau ascunși?

O captură impresionantă a fost făcută de polițiștii de frontieră de la Giurgiu. Aceștia au descoperit peste 260.000 de euro și 20.000 de euro într-un autocar înmatriculat în Turcia, ce circula pe traseul București - Istanbul.

Citește și: Cum ajungeau migranții prin România în Spațiul Schengen. Zeci de traficanți, săltați de autorități

„Marți, 23.01.2024, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, împreună cu inspectori vamali din cadrul Autorității Vamale Române - DGCCV -  Echipe Mobile au organizat, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-rutier, o acțiune specifică pe linia prevenirii si combaterii încălcării reglementărilor Codului Fiscal și Codului Vamal.

Astfel, pe sensul de ieșire din țară a fost selectat pentru verificări suplimentare, un autocar înmatriculat in Turcia, condus de un cetățean turc, care circula pe relația București-Istanbul”, se arată în comunicatul postat de Poliția de Frontieră.

Suma uriașă de bani a fost descoperită ascunsă pe corpul pasagerilor, dar și în zona motorului autocarului.

Citește și: De ce România și Bulgaria nu intră în Schengen, în 2024? „Mai bine ne pregătim serios pentru 2025”

Pachetele cu bani au fost găsite pe corpul pasagerilor și în zona motorului autocarului - Foto: politiadefrontiera.ro

„În urma controlului amănunțit, polițiștii de frontieră și vameșii au găsit ascunși la compartimentul motor (instalația de încălzire - Webasto), dar și pe corpul pasagerilor, sume importante de bani în valută care totalizează 264.100 euro și 20.000 USD.

Întreaga sumă de bani a fost ridicată de reprezentanții AVR, în baza prevederilor Reg. UE 2018/1672, pe bază de Decizie de reținere temporară a numerarului până la clarificarea provenienței banilor și a motivului care a stat la baza deciziei de a-i scoate astfel din țară, urmându-se a se lua măsuri conform prevederilor legale în vigoare”, se mai arată în același comunicat.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te