Joi, 21 octombrie, începe sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou ale cărui moaște vor fi expuse publicului.
Enoriașii sunt așteptați timp de șapte zile să treacă pe la raclele „Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, ale Sfântului Cuvios Ioan Iacob de la Neamț, ale Sfinților Împărați Constantin și Elena şi ale Sfântului Nectarie de la Eghina”, care vor fi așezate în pridvorul Catedralei Patriarhale, transmite instituția condusă de Patriarhul Daniel.
Patriarhia recunoaște ”contextul sever al pandemiei”, dar dă asigurări că pelerinajul ”se va desfășura și anul acesta în condiţii de maximă rigoare” și impune o serie de condiții.
Citește și
Episcopul Giurgiului, Ambrozie Meleacă, antivaccinist, cere credincioșilor să nu se sperie de covid
Iașiul, în colaps sanitar după pelerinajul de Sf. Parascheva: 1.150 de infectări cu SARS-CoV-2 pe zi
Secretarul de stat în Ministerul de Interne și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a fost întrebat, vineri, într-o conferință de presă, despre impactul în numărul de infectări după pelerinajul de la Iași de Sfânta Parascheva și oportunitatea organizării tradiționalului pelerinaj de SfântulDumitru în București.
Raed Arafat a precizat că nu se pronunță asupra aspectelor religioase, dar că orice activitate care aduce într-un loc un număr mare de oameni ar trebui să fie redusă și toată lumea ar trebui să se gândească ce impact poate să aibă aducerea unui mare număr de oameni într-o zonă care este afectată serios de pandemie.