(P) Naval Group , lider european în construcția de nave militare

DE Newsweek România | Actualizat: 20.09.2019 - 07:59

Consolidarea capacităților naționale în domeniul construcției de nave militare este unul dintre beneficiile pe termen lung ale parteneriatului dintre Naval Group și Forțele navale Române

SHARE

Prin cea mai performantă tehnologie la cel mai competitiv preț, asocierea Naval Group – Șantierul Naval Constanța (SNC), a câștigat detașat licitația organizată de Ministerul Apărării Naționale pentru construcția a patru corvete pentru Forțele Navale Române. 

Corveta Gowind 2500, oferită de Naval Group și SNC, este echipată cu tehnologie și armament de ultimă generație și va plasa Marina Română la cel mai înalt nivel de echipare în domeniul luptei pe mare.

Gowind 2500 este una din cele mai apreciate platforme la nivel mondial pentru că oferă performanțe unice, între care detecția țintelor pe distanțe lungi, o stabilitate superioară, operabilitate optimizată pentru condiții extreme de vreme, integrate prin sistemul de management al luptei de ultimă generație - SETIS. 

Sistemul SETIS procesează semnale de la o multitudine de radare de navigație și supraveghere, senzori și sonare și este interoperabil NATO, fiind utilizat cu succes și de fregatele franceze FREMM.

Grație experienței unice și celor mai performante tehnologii militare dezvoltate, Naval Group a fost selectată să construiasca corvete Gowind® 2500 pentru Malaezia, Egipt și Emiratele Arabe Unite.

Corvetele comandate sau în curs de construcție se remarcă prin caracteristicile tehnice superioare și echipamentele de luptă de ultimă generație, dar evidențiaza și expertiza semnificativă a constructorului francez în ceea ce privește stabilirea unor parteneriate inovatoare, ambitioase și sustenabile cu partenerii locali, care implică un amplu transfer de tehnologie.

Corvetele vor fi construite la Șantierul Naval Constanța, în baza unui acord care implică un amplu transfer de tehnologie, care va aduce beneficii întregii industrii navale românești pe termen lung.

Parteneriatul nu se va limita numai la relația exclusivă dintre Naval Group și SNC, ci va implica mai multe companii românești din industria de apărare, care se vor angaja nu numai în construcția corpului platformei, ci și în misiuni de înaltă calificare, cum ar fi integrarea sistemului de lupta și a software-ului central. 

Naval Group este prezentă în 18 tări pe patru continente și este unul dintre puținii constructori la nivel mondial de portavioane, submarine nucleare și nave de ultimă generație.

Australia a selectat recent Naval Group pentru construcția de submarine în cadrul unui contract istoric de peste 34 de miliarde de dolari. De asemenea, Belgia a ales un consorțiu condus de Naval Group pentru construirea a 12 dragoare.

Cu peste 125 de ani de activitate, Șantierul Naval Constanța a produs peste 400 de nave militare și comerciale, fiind șantierul din România cu cea mai vastă experientă și cu cele mai multe nave construite. SNC este auditat internațional în privința capabilitătii de a construi nave militare de tipul corvetelor, dar și de dimensiuni mult mai mari.  

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te