Orban: PNL va câștiga și alegerile parlamentare, liberalii exclud orice colaborare cu PSD

DE Miruna Moldoveanu | Actualizat: 27.11.2020 - 11:56
Orban a zis că liberalii exclud „din start” orice colaborare cu PSD/FOTO: Facebook

Premierul Ludovic Orban a spus că USR, PMP și UDMR sunt posibilii parteneri ai PNL pentru formarea unei majorități parlamentare după alegerile din 6 decembrie, însă abia după aflarea rezultatelor se va ști care sunt posibilitățile, precizând că liberalii exclud „din start” PSD.

SHARE

Întrebat dacă este 100% convins că PNL va guverna alături de USR la felul în care arată lucrurile în prezent, Ludovic Orban a afirmat: „Așteptăm să vedem rezultatele. În momentul în care avem rezultatele, vom ști care sunt posibilitățile de formare a unei majorități parlamentare. Din start excludem orice fel de colaborare cu PSD. Practic, posibilii parteneri sunt USR, PMP, UDMR, cam atât, aceștia sunt posibilii parteneri. Vom vedea cum se va putea construi o majoritate”.

Întrebat dacă Victor Ponta iese din orice fel de ecuație, președintele PNL a afirmat: „Ponta a fost președintele PSD. El, de fapt, are un PSD mai micuț. Nu e mare diferență. Adică aproape nu e nicio diferență, eu nu îl uit pe Victor Ponta din perioada în care era președinte PSD și premier, în perioada respectivă fiind în opoziție, deși o parte din partidul meu o bucată de vreme… Eu eram într-o opoziție aproape radicală. Pactul de coabitare, nu mai țineți minte? Pactul de coabitare… După o campanie în care, practic, Băsescu a fost transformat în inamicul public numărul 1 s-a dus frumușel, fără să ne spună nimic, și a semnat un pact de coabitare cu Băsescu”.

Ludovic Orban a respins informațiile potrivit cărora PNL și PSD ar urma să facă o coaliție guvernamentală de genul USL:

„Acesta e mesajul de campanie. Eu am declarat întotdeauna transparent și oricine mă cunoaște pe mine știe că eu sunt funciar împotriva modului de a face politică al PSD – nu numai al PSD, al FSN, al FDSN, PDSR, PSD, că acesta a fost traseul, în general a structurilor acestea politice care de fapt sunt avataruri ale Partidului Comunist în sistemul democratic. Din păcate, România a avut acest nenoroc, pentru că a avut un fost partid comunist care practic a păstrat metehnele și modul de acțiune specifică Partidului Comunist și care a fost destul de puternic, și care a blocat foarte multe reforme în România, foarte mulți pași înainte”.

Liderul liberalilor a subliniat că „Partidul Național Liberal a bătut singur PSD și l-a bătut PSD când avea Guvernul și o mulțime de instituții capturate”.

„I-am bătut în europarlamentare, i-am bătut în prezidențiale, i-am bătut în locale și vom câștiga și alegerile parlamentare. Acum, cinstit vorbind, singurul partid care are forța să se bată cu PSD peste tot, pe fiecare uliță, în fiecare sat, în fiecare comună, pe fiecare scară de bloc, este Partidul Național Liberal, care are, totuși, o structură de organizații extrem de puternice. Gândiți-vă că avem aproape 1.300 de primari”, a mai adăugat premierul, potrivit g4media.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te