OFICIAL Cum poți merge la ITP, cu declarația pe propria răspundere

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 01.04.2020 - 17:48
Foto Getty Images

Registrul Auto Român a anunțat că inspecția tehnică periodică (ITP) a autovehiculelor înmatriculate în România nu se prelungește automat din cauza stării de urgență.

SHARE

Registrul Auto Român anunță că reprezentanțele sale din întreaga țară funcționează în condiții normale și conform programului obișnuit, iar instituția a luat măsuri pentru a limita interacțiunea între clienți și angajații săi. 

Proprietarii de autovehicule înmatriculate în România cărora le expiră inspecția tehnică perioadă trebuie să meargă la stațiile specializate pentru a prelungi valabitatea ITP, în ciuda stării de urgență și a restricțiilor de circulație impuse de autorități. 

Deplasarea se poate face cu declarația pe propria răspundere, pe care se bifează punctul 2 (asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice).

„Deplasarea pentru efectuarea verificării ITP la stațiile agreate se poate face, fiind considerată activitate pentru acoperirea necesitatilor de baza ale persoanelor, situație prevăzută la punctul 2 al declarației pe proprie răspundere”, a explicat Grupul de Comunicare Strategică.

Pe de altă parte, Poliția Română a anunțat că, pentru același scop, se poate bifa și căsuta 4.

„Dacă apreciați că motivul deplasării este unul justificat, puteți face acest lucru completând declarația pe proprie răspundere raportat la prevederea din art.1 litera d din Ordonanța Militară nr. 3 din 2020 (deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie).

După cum se poate constata, situațiile cuprinse în normă au caracter exemplificativ, dar presupun temeiuri de o anumită importanță.

O astfel de situație ar putea fi justificată dacă nu există mijloace de transport în comun sau dacă riscul expunerii la infectare este mai mare (deplasarea la locul de muncă ar presupune schimbarea mai multor mijloace de transport în comun, timpii de așteptare în stații, etc)”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Declarația pe propria răspundere se poate descărca de aici. Documentul trebuie printat și semnat de mână. Dacă nu aveți imprimantă, e preferabil să completați o declarație de mână, pentru că nu se acceptă semnătură electronică.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.