O femeie de 62 de ani a ajuns victima hackerilor. Câți bani a pierdut?

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 05.12.2023 - 16:01
O femeie de 62 de ani a fost victima hackerilor - Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea - rol ilustrativ

O femeie de 62 de ani, din Baia Mare, a fost victima unor hackeri. Atrasă de posibilitatea unui câștig substanțial în urma unor investiții online, aceasta s-a trezit cu o „gaură” considerabilă în cont.

SHARE

O femeie de 62 de ani a căzut victimă unei fraude online, după ce promisunea unui câștig substanțial făcută pe burse online s-a dovedit a fi o mare „țeapă”. Femeia a pierdut o sumă uriașă, din această cauză.

O femeie de 62 de ani a ajuns victima hackerilor. Câți bani a pierdut?

O femeie din Baia Mare a rămas fără aproximativ 110.000 de lei, adică 25.000 de euro, după ce a accesat o platformă bursieră online, unde i se promiteau câștiguri substanțiale dacă investea.

Femeia în vârstă de 62 de ani le-a povestit poliţiştilor că a văzut anunţul pe o platformă de socializare.

Imediat ce a accesat acest anunţ, şi-a creat şi un cont, prin care şi-a dezvăluit atât datele personale, cât şi cele bancare, lucruri total nerecomandate de specialiștii în securitate cibernetică.

Citește și: Ți-e teamă că ai telefonul mobil ascultat ? De fapt, situația este mult mai înfricoșătoare

Rezultatul a fost că, la scurt timp după ce şi-a creat acest cont, a fost contactată telefonic de către reprezentanţii platformei, iar aceştia au liniştit-o că o să încaseze sume substanţiale în urma dobânzilor pe care le va primi.

După câteva zile de la acest telefon, femeia şi-a descărcat o aplicaţie remote în telefon şi acela a fost momentul în care a observat că din cont i-au dispărut peste 110.000 de lei, adică 25.000 de euro, scrie observatornews.ro.

Imediat a plecat la poliţie, unde a anunţat frauda. Mai ales în această perioadă, poliția ne sfătuiește să fin atenți la anunțurile prin care se promit câștiguri uriașe de bani și recomandă să nu oferim datele personale și bancare oricui ni le solicită.

De altfel, în luna octombrie, Poliţia Română a lansat un nou avertisment de fraudă online prin care hackerii se folosesc de numele instituţiei sau de Interpol cu scopul de a instaura panică și a-i împinge pe oameni să le trimită bani.

Citește și: SUA conduc o alianță de 40 de state împotriva hackerilor care cer bani după ce îți fură identitatea

Mai exact, infractorii trimit adrese în numele unor instituții publice, precum Interpol, Politia Romana, în care oamenilor li se comunică faptul că au fost citați într-un dosar penal în ceea ce privește diferite infracțiuni.

Printre ele se numără pornografie infantilă, contrabandă cu țigări şi alte asemenea fapte de o gravitate ridicată, astfel încât să-i facă pe oameni să trimită diverse sume de bani pentru a scapă de așa-zisa investigație.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te