O cameră de supraveghere montată pentru a descuraja aruncarea deșeurilor, furată de un șofer de TIR

DE Daniel Toșa | Actualizat: 26.04.2023 - 14:28
O cameră de supraveghere montată pentru a descuraja aruncarea deșeurilor, furată de un șofer de TIR - Foto: Facebook/ DRDP Timişoara

O cameră de supraveghere recent instalată într-o parcare de pe DN 7 între Pecica şi Nădlac a fost furată de un șofer de tir. Dispozitivul era montat acolo pentru a descuraja aruncarea gunoaielor, după ce în acel loc acest lucru se întâmpla în mod frecvent.

SHARE

Reprezentanții DRDP Timișoara au explicat că instalarea camerei a fost recomandată după ce locul era adesea folosit ca depozit de deșeuri. Cu toate acestea, șoferul de TIR nu s-a lăsat descurajat și a smuls dispozitivul de supraveghere.

O cameră de supraveghere montată pentru a descuraja aruncarea deșeurilor, furată de un șofer de TIR

„La fiecare informare pe care o facem cu privire la activităţile de salubrizare din parcările de pe drumurile naţionale, ni se recomandă să montăm camere de supraveghere.

Un asemenea punct negru, unde se aruncau foarte des deşeuri provenite din gospodării sau materiale de construcţie, este pe DN 7 între Pecica şi Nădlac. A fost montată recent o cameră de supraveghere, dar aparatul a fost furat”, au transmis reprezentanţii DRDP Timişoara prin intermediul unei postări pe rețeaua de socializare Facebook, unde au publicat și filmările cu nefericitul eveniment.

Citește și: VIDEO Mercury, „avionul apocalipsei” al SUA, a lansat o rachetă-test nucleară. „Putem lovi oriunde”

Autoritățile au solicitat ajutorul oricărei persoane care ar putea recunoaște șoferul de tir care a furat camera de supraveghere.

Reprezentanții DRDP au revenit ulterior asupra postării, oferind mai multe detalii despre acest caz. Ei au povestit faptul că șoferul a returnat camera. El și-a recunoscut vina și și-a justificat acțiunea pe motiv că a crezut că a demontat o cameră nefuncțională. De altfel, șoferul de tir a precizat că va suporta paguba dar dosarul penal i-a rămas șoferului.

Citește și: Lupte între trupele ruse și mercenarii Wagner în Lugansk. S-au luat de la eșecurile de război

„Mediatizarea națională a cazului în care un șofer al unui autotren a sustras o cameră de supraveghere dintr-o parcare de pe DN 7, județul Arad, a fost de bun augur și cu final mai degrabă neașteptat.

Persoana filmată în noaptea de 15/16 aprilie în timp ce demonta camera și-a recunoscut vina, contactând atât SDN Arad, cât și DRDP Timișoara. Șoferul a motivat că a fost o greșeală, crezând că este o cameră nefuncțională, și a menționat că va suporta paguba.

Apreciem gestul șoferului, dar SDN Arad a făcut, în paralel, plângere penală prin care a sesizat săvârșirea infracțiunilor de distrugere și furt calificat, constituindu-se parte civilă pentru recuperarea integrală a prejudiciului.

Parcarea de pe DN 7 din zona Pecica – Nădlac va fi monitorizată video din nou, pentru a-i opri pe cei care mai intenționează să depoziteze deșeuri provenite din gospodării și a evita imagini de genul celei de mai jos…”, se arată în comunicatul celor de la DRDP Timișoara.

r. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te