Noul ministru de Interne, Marcel Vela susține depolitizarea sistemului și războiul cu infractorii

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 08.11.2019 - 20:20

Marcel Vela a precizat, într-o videoconferinţă cu prefecţii şi şefii structurilor teritoriale ale MAI, că Ministerul de Interne va fi depolitizat și a făcut apel pentru a porni război împotriva infractorilor.

SHARE

Marcel Vela a transmis tuturor angajaţilor din aceste structuri să se considere dezlegaţi de orice promisiune sau orice obligaţie faţă de politicieni sau partide.

„Vă garantez că acest minister va fi de depolitizat. Cei care sunteţi acum în direct cu mine din judeţe, din aparatul central, consideraţi că acum, înainte de alegerile care au loc peste câteva zile, sunteţi dezlegaţi de orice promisiune, orice obligaţie, orice îndatorire faţă de politicieni, faţă de partide, faţă de cunoştinţe, care v-au susţinut sau v-au promovat în unele funcţii de răspundere de la nivel judeţean”, a spus ministrul de Interne.

Marcel Vela a mai cerut structurilor MAI să declare război infractorilor.

„Vă rog, dragi colegi din prefecturi, din structurile judeţene, să facem o echipă, să declarăm război infractorilor, un război pe care îl vom câştiga împreună.

Sunt partenerul vostru, luaţi-mă ca un aliat şi un camarad pentru a asigura românilor un climat în care să nu mai fie teamă, să nu mai fie frică, să nu mai existe acea temere de a-ţi trimite copilul la şcoală, de a-ţi intra hoţii în case sau cel mai neplăcut, în cea mai neplăcută situaţie, să fie acuzată o întreagă structură, o întreagă instituţie din cauza greşelii făcute de un coleg de-al nostru”, a precizat Marcel Vela.

Noul ministru de Interne a mai solicitat ca orice ameninţare sau aluzie care ar pune în pericol intervenţia structurilor din MAI să îi fie comunicată.

„Sunteţi Poliţia Naţională, vă dezleg de orice obligaţie, respectăm împreună legea şi aşa va fi. Orice ameninţare, influenţă, orice apropo, aluzie care vă pune în pericol intervenţia, integritatea, devotamentul, patriotismul, o să vă rog să le anunţaţi direct şefului de armă, care are de la mine rugămintea de a mă anunţa în următorul minut, indiferent de oră”, a mai transmis Marcel Vela la videoconferinţă.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -