Noile tarife la RCA, aprobate de ASF. Valoarea maximă nu va depăși această sumă

DE Alin Crișan | Actualizat: 19.01.2024 - 20:20
Noile tarife la RCA, aprobate de ASF. Valoarea maximă nu va depăși această sumă - Foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea/ Imagine cu caracter ilustrativ

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a stabilit vineri, 19 ianuarie, noua formulă de calcul a primei recomandate pentru asiguraţii cu risc ridicat care au autovehicule de transport cu o masă maximă autorizată mai mare de 16 tone.

SHARE

În cadrul şedinţei de vineri, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a adoptat măsuri privind funcţionarea pieţelor financiare nebancare supravegheate - asigurări, piaţă de capital şi pensii private.

Noile tarife la RCA, aprobate de ASF. Valoarea maximă nu va depăși această sumă

"Aprobarea solicitării BAAR de avizare a Amendamentului nr. 1 la "Politicile şi procedurile BAAR pentru gestionarea asigurărilor RCA aplicabile asiguratului cu risc ridicat".

ASF a aprobat noua formulă de calcul a primei recomandate pentru categoria asiguraților cu risc ridicat, persoane fizice şi juridice, care deţin autovehicule de transport cu o masă maximă autorizată mai mare de 16 tone.

Citește și: Polițele RCA vor putea fi plătite și în rate. Asigurarea se suspendă dacă mașina nu este folosită

Prin utilizarea de către Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România (BAAR) a acestei noi formule, valoarea maximă a primei recomandate nu va depăşi 9.000 de lei la clasa B0.

Noua formulă de calcul privind asiguratul cu risc ridicat

Noua formulă de calcul va fi aplicată în termen de două zile lucrătoare de la acordarea avizului de către ASF, pe perioada în care se află în vigoare prevederile HG nr.1326/2023, cu modificările şi completările ulterioare", se precizează în documentul citat.

Tot în şedinţa de vineri, Consiliul ASF a aprobat numirea lui Savu Adrian în funcţia de conducător executiv al societăţii One Insurance Broker de Asigurare - Reasigurare SRL, pentru un nou mandat.

Citeșet și: Cât costă polițele RCA la vehiculele comerciale care i-au scos în stradă pe transportatori?

De asemenea, au fost aprobate cererea de autorizare a modificării Actului individual de aderare la Fondul de Pensii Facultative Stabil, administrat de Generali Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A. şi cererea de avizare a modificării Prospectului schemei de pensii private pentru Fondul de Pensii Administrat Privat NN, administrat de NN Pensii Societate de Administrare a Unui Fond de Pensii Administrat Privat S.A.

Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te