Nicușor Dan și-a făcut propriul partid. Ce își propune prin Uniunea Forțelor Locale

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 21.01.2020 - 17:16

Nicușor Dan a confirmat, luni seară, că și-a făcut partid, răspunzând la o întrebare din partea membrilor biroului municipal al USR. Noul partid al lui candidatului USR la primăria Capitalei este Uniunea Forțelor Locale (UFL).

SHARE

”Uniunea Forțelor Locale (UFL) este un partid politic constituit în urmă cu un an de trei persoane care îmi sunt apropiate și care s-au arătat dispuse să colaborăm în ipoteza în care acest vehicul politic îmi este necesar.

O posibilă utilizare a acestui vehicul politic este ipoteza în care o alianță politică dorește să sprijine candidatura mea la Primărie și condiționează sprijinul de prezența numelui alianței pe buletinul de vot alături de numele meu. Printr-o alianță și cu UFL este posibil acest lucru: eu nu intru în niciunul din partidele alianței dar prin alianța extinsă cu USR pot să-mi alătur numele alianței pe buletinul de vot”, a declarat Nicușor Dan.

Potrivit legii, un candidat independent la alegerile locale nu poate fi susținut de un partid sau de o alianță politică. Numele său nu poate apărea pe buletinul de vot alături de sigla unui partid sau a unei alianțe, iar respectivul partid sau alianță nu poate deconta cheltuielile electorale făcute în numele candidatului independent.

Tribunalul București a dispus la termenul din 3 iulie 2019 acordarea personalității juridice și înscrierea partidului Uniunea Forțelor Locale în Registrul partidelor politice.

UFL a fost înființat de Nicoleta Teodorescu, Elena Victorița Enescu și Alina Dimache. Deputatul USR, Tudor Pop și membru al Biroului Municipal București, a scris luni seară în forumul intern de discuții Poiana lui Iocan că la ședință s-a discutat și despre noul partid.

”Am aflat aseară că Nicușor are un partid de rezervă, Uniunea Forțelor Locale, înființat în urmă cu șase luni. Nu la inițiativa lui Nicușor, care a fost ușor fâstâcit cand a fost întrebat. Deci discutăm despre un candidat independent, o parte din colegi clamează că ei sunt loiali USR si îl susțin pe Nicusor Dan, dar în tot acest timp se coace un proiect politic separat. Făra comentarii”, a declarat Tudor Pop.

Deputatul independent Nicuşor Dan a fost desemnat pe data de 7 decembrie candidatul USR Bucureşti pentru Primăria Capitalei.

Pe data de 8 ianuarie 2012, Nicușor Dan a afirmat că, în cazul în care liberalii nu apar rapid cu un candidat posibil la Primăria Capitalei, șansele acestuia de a o înfrânge pe Gabriela Firea scad. Întrebat dacă există posibilitatea să se înscrie în PNL pentru a obține susținerea acestui partid, Nicușor Dan a spus că nu are această intenție ”în acest moment”.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -