Nicușor Dan promite că va elibera prima bandă prin noua strategie de parcare

DE Edi Neagu | 03.06.2021 - 11:35
Nicușor Dan face promisiuni pentru un trafic mai bun. Foto: Nicusor Dan/Facebook

Primarul General al Capitalei a promis o revoluție în trafic, de Ziua Mondială a Bicicletei. Mai puține mașini parcate pe prima bandă de circulație și mai multe piste de biciclete, anunță primarul general.

SHARE

Municipalitatea va lua măsuri în urma cărora prima bandă de circulaţie a străzilor va fi eliberată de zeci de mii de maşini, a anunţat, joi, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, care nu a dat însă detalii concrete despre acest proiect.

"În anul acesta o să vedeţi cu câteva zeci de mii de maşini mai puţin pe prima bandă. O să aflaţi. (...) Aşteptaţi momentul anunţului", a spus Nicuşor Dan, prezent în Parcul Regele Mihai I, la o dezbatere pe tema transportului sustenabil în România.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV Isărescu a recomandat publicarea lui Dan Voiculescu la Editura Academiei Române

Edilul general a mai afirmat că piste noi de biciclete vor putea fi realizate abia după implementarea strategiei de parcare.

CITEȘTE ȘI: 460 euro/weekend la bungalow în Olimp fără mâncare. Cât o săptămână la all inclusive în Bulgaria

"Pentru asta trebuie să eliberăm oraşul de maşinile parcate şi asta vine prin strategia de parcare. Deci, mai întâi strategia de parcare şi după aceea pistele de biciclete", a explicat el.

Doar 15-20 de kilometri de piste de biciclete

Potrivit primarului, în prezent, în Bucureşti, există doar 15 - 20 de kilometri de piste de biciclete amenajate conform standardelor.

"15 - 20. Mult prea puţin, evident. Dar, repet, chiar dacă am vrea în momentul de faţă să facem nişte piste de biciclete, nu am avea unde, pentru că sunt maşini parcate peste tot pe prima bandă şi atunci primul lucru este să găsim, prin strategia de parcare, soluţii alternative pentru a muta maşinile de pe prima bandă, astfel încât să avem spaţiu considerabil. E inutil să ai o pistă de biciclete care nu e conectată cu altele", a menţionat el.

În opinia sa, sunt utile doar o parte dintre traseele stabilite prin proiectele pentru construirea pistelor de biciclete în Capitală cu ajutorul finanţării de la Ministerul Mediului.

"O parte din piste sunt bune, cum sunt acestea pe segmentul sud - nord, ele sunt bune. Sunt alte piste care sunt în momentul acesta inutile, cum este cea care merge din Grozăveşti până la Piaţa Unirii. O să mergeţi acolo şi o să vedeţi că nu circulă nimeni pe ea. Sunt altele care nu sunt în standarde. Teoretic ea se prelungeşte cu cea care pleacă pe Calea Victoriei în sus, numai că nu o foloseşte nimeni. În opinia mea, soluţia pentru pista care există în momentul acesta între Grozăveşti şi Piaţa Naţiunilor Unite este ca ea să fie comună pentru transport public şi biciclete. Adică să o facem mai largă. Pe ea să circule transport public şi biciclete şi pe celelalte două să circule autoturismele", a completat Nicuşor Dan, citat de Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te